Na sljemenskom tornju otvoren dugo očekivan vidikovac, posjetitelji oduševljeni

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2023. u 07:52
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Građanima je dostupna otvorena terasa, a u planu je i uređenje zatvorene terase te prostora za održavanje raznih događaja.

Zagreb je dobio novu atrakciju – na sljemenskom tornju otvoren je vidikovac koji su Zagrepčani čekali desetljećima. Nalazi se na 1118 metara nadmorske visine, odnosno 81 metar iznad tla. Građanima je dostupna otvorena terasa, a u planu je i uređenje zatvorene terase te prostora za održavanje raznih događaja, javlja HRT.

Pogled na Zagreb i Hrvatsko zagorje bolji nego ikad. Posjetitelji su oduševljeni.

“Ovdje je super i pogled je jako lijep, ali najviše mi se svidjelo kad sam se vozila u gondoli”, rekla je Bela Galeković.

“Malo je strah od visine, ali nije prevelik. Oduvijek su me zanimali ti odašiljači pa me ovo sad baš dojmilo”, kazao je Dario Kovačić

“Nisu nam dali da idemo stepenicama. Super je ovdje, odličan je pogled. Super je da se ovo otvorilo”, rekao je Grga Ćurković.

“Vrhunski je stvarno, mi smo danas dvaput došli do Sljemena, ovo je bio šlag na torti”, složio se Dorian Derežić.

Posjetitelje na nebeske visine u podnožju tornja asociraju sokol, jastreb i orao. Zanimanjem izletnika zadovoljni su i na recepciji.

“Vanserijsko, nismo očekivali toliki odaziv. Ima od stranaca, naših ljudi, s tim da su naši skeptični oko tih jednokratnih ulaznica i stoga se odlučuju za cjelogodišnje, jer su često na Sljemenu”, otkrila je Antoanet Levačić iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Radno vrijeme prilagođeno je žičari – vrata se otvaraju pola sata nakon prvog polaska žičare, a toranj će zasad biti otvoren samo kad je lijepo vrijeme. Ispod platforme koja je ovog vikenda otvorena za javnost nalazi se i zatvoreni prostor s kojeg također puca prekrasan pogled, a koji će biti otvoren tijekom ovog ljeta. U planu investitora i druge su atrakcije za posjetitelje, primjerice, stijena za slobodno penjanje.

“Alpinističko penjanje koje je sve popularnije kod nas a onda još isto, ako mogućnost bude takva, od 90. metra je ideja da bi se napravila tzv. zip-linea do Medvedgrada”, kazao je Robert Erhardt iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Ideja ne manjka, a s obzirom na to da je samo žičarom u prošloj godini na Sljeme došlo 250 tisuća ljudi, neće nedostajati ni posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close