Na Plitvicama se gradi restoran vrijedan 1.1 milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2023. u 09:00
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Planirani završetak radova je naredno proljeće.

Topli studeni i u Lici omogućava živost na gradilištima, u Nacionalnom parku Plitvička jezera intenzivno se gradi restoran Kozjak, ali i vanjski prostor s terasom i širokim stepeništem.

Zanimljivost 1,1 milijun eura vrijednog zahvata je da se radi iz temelja, ali kao faksimilna rekonstrukcija građevine restorana Kozjak, prema izvornom stanju iz 1949., a u projektiranju su se koristile i snimke iz 1981.

Restoran Kozjak je 1949., ubrzo nakon Drugog svjetskog rata, izgrađen prema projektu arhitekta Ivana Strižića, te je predstavljao zaštićeno kulturno dobro. No, nakon dotrajalosti i djelomičnog urušavanja Ministarstvo kulture je odobrilo uklanjanje zgrade, pod uvjetom da se rekreira kao faksimil, da bi se očuvala njena ambijentalna vrijednost.

No, prema riječima ravnatelja Nacionalnog parka Tomislava Kovačevića, namjena će biti malo izmijenjena, bit će to kavana-slastičarnica s uređenom vanjskom površinom za posluživanje gostiju, odnosno imat će terasu sa 40 sjedećih mjesta. U zatvorenom prostoru ugostiteljski dio će imati 60 sjedećih mjesta.

Planirani završetak radova je naredno proljeće.

Komentirajte prvi

New Report

Close