Na ovom području prosječna je plaća 8.529 kuna, a ove godine bit će još i veća

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2019. u 09:55
Općina Raša, Foto: Saša Miljević / Pixsell

Najpoznatiji poslodavac s područja Raše je cementara Holcim.

Na području istarske Općine Raša prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika u 2017. bila je je za hrvatske prilike astronomskih 8.529 kuna. Tako pokazuju podaci FINA-a, a iznos je izračunat kao prosjek plaća svih tvrtki sa sjedištem u Općini Raša, koje su predale godišnji financijski izvještaj, piše Glas Istre.

Najpoznatiji poslodavac s područja Raše je cementara Holcim, u kojoj je, kako saznajemo, prosječna plaća prema kolektivnom ugovoru bila 10.903 kune bruto. Ove godine s predstavnicima Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikata graditeljstva dogovoreno je povećanje fonda za rast primanja zaposlenika od 6 posto, tako da će prosjek u Raši očito još i rasti.

Načelnica Raše Glorija Paliska kaže da veseli činjenica da proizvodni sektor pridonosi ovakvim pokazateljima o visini plaća.

– To znači da se, uz turizam, podjednako razvijaju i proizvodne djelatnosti. Podatak o povećanju plaća uvijek je dobrodošao jer je to jedan od načina da se motivira mlada radna snaga za ostanak na našem području, rekla je Paliska.

Komentirajte prvi

New Report

Close