Od malih nogu Filip Devčić iz Biškupca Zelinskog, kraj Svetog Ivana Zeline, bavi se vinogradarstvom i vinarstvom zahvaljujući obiteljskom poslu, što ga je i privuklo da upiše Agronomski fakultet u Zagrebu.
No, nije stao na vinu. Naime, u srednjoj školi, prije 13 godina, počeo je kuhati vlastito pivo koje danas proizvodi u prostoru od 130 četvornih metara, a u poslovni pothvat investirao je više od 100.000 eura. Na maturalnom putovanju u Pragu, priča nam, probao je nekoliko piva iz manjih pivovara, a to je, kaže, bio njegov prvi kontakt s vrhunskim pivom, odnosno – ljubav na prvi okus. "S obzirom na to da je u Hrvatskoj prevladavao monopol industrijskih piva, oduševila me raznolikost i ljepota piva u Češkoj jer su bile drugačije i posebnije, a želio sam shvatiti zašto pa su s time krenula i istraživanja i učenje novih stvari", objašnjava mladi pivar.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu