Na koronavirus pozitivna 64 djelatnika škola i 277 učenika

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2020. u 07:09
Foto: Patrik Macek / Pixsell

I u ovom okolnostima COVID-19 krenulo se u školsku godinu s ambicijom da školarci dobiju kvalitetno obrazovanje.

I opet podjela – na one koji se bune i protive maskama, one roditelje koji se ne libe na društvenim mrežama hvaliti kako su djeci savjetovali da masku drže na bradi, onih pak čija su djeca u školama dobila prevelike maske i na one koji su zadovoljni početkom nastave, jer kažu, bolje da im djeca uče u školi nego online. A u pozadini podjela su učenici i nastavnici, čiji su dojmovi drugog dana nove školske godine pozitivni, s vjerom da će ovu godinu izdržati kako najbolje znaju i umiju, piše Večernji list.

Već drugog dana provođenja nastave po modelu A – onom koji znači boravak u učionicama, a odabran je u većini Hrvatske – statistika bilježi 218 prosvjetnih djelatnika koji se trenutačno nalaze u samoizolaciji. Pozitivnih na koronavirus je 64. Evidencija učenika kojima je izdana mjera samoizolacije za čitavu Hrvatsku zaustavila se danas na 2031 djetetu, a 277 djece pozitivno je na koronavirus, od čega je njih 206 u dobi od sedam do 18 godina.

Prateći statistiku, a barem prema dosad prikupljenim podacima koji se odnose na 77 posto svih hrvatskih škola koje su popunile upitnik i Ministarstvu obrazovanja dostavile podatke, čak 92,72 posto odabralo je model A.

– To znači da su cijela priprema, upute koje smo dali i komunikacija sa svima u odgojno-obrazovnom sustavu, napravljeni kvalitetno, dobro i pravodobno. I u ovom okolnostima COVID-19 krenulo se u školsku godinu s ambicijom da školarci dobiju kvalitetno obrazovanje – rekao je premijer Andrej Plenković na otvorenju nove škole u Pribislavcu u Međimurskoj županiji.

Model B – onaj koji podrazumijeva dijeljenje jednog razreda na dvije grupe u kojoj jedni uče u učionici, a drugi doma, pa se izmjenjuju, a koji kritiziraju i sindikalni čelnici tvrdeći da je riječ o najgoroj opciji, u Hrvatskoj je primijenilo tek sedam posto škola, piše Večernji.

Komentirajte prvi

New Report

Close