Na jesen kreće realizacija važnih turističkih projekata vrijednih 130 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. lipanj 2016. u 15:09
Mali Lošinj, Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Pripreme za ta dva velika projekta uspjeli su međuresornom suradnjom i intenzivnim radom privesti kraju za otprilike dva mjeseca

Povjerenstvo za strateške projekte Vlade RH u srijedu je razmotrilo među ostalim i dva velika turistička projekta – Zračno pristanište Mali Lošinj i Hotel Park u Rovinju, koji bi na jesen ili do kraja godine mogli u realizaciju, izjavio je ministar turizma Anton Kliman.

"Na sjednici Povjerenstva u dijelu koje se tiče turizma bilo je riječi o nekoliko projekata, među ostalima i o Zračnom pristaništu Mali Lošinj i Hotelu Park u Rovinju. Ta dva projekta su pri kraju, završavamo 'domaću zadaću' oko sređivanja papirologije za te projekte da mogu i konkretno krenuti u realizaciju i strateško ulaganje", kazao je ministar uoči konferencije na kojoj je predstavljen sustav eVisitor.

 Za Hotel Park se, kako je kazao, u idućih mjesec dana očekuje odluka na Vladi, a za Zračnu luka Mali Lošinj do rujna.

"To su važni projekti, s ukupnim ulaganjima oko 130 milijuna eura, od čega 30 milijuna eura u Zračnu luku Lošinj, a 100 milijuna eura u Hotel Park, u što je uključeno i ulaganje ACI-ja u rekonstrukciju marine u Rovinju, koja se nalazi u uvali ispred tog najstarijeg rovinjskog hotela", naglasio je Kliman.

Po njegovim riječima, pripreme za ta dva velika projekta uspjeli su međuresornom suradnjom i intenzivnim radom privesti kraju za otprilike dva mjeseca, nakon što se na tome radilo gotovo dvije godine. "Jedva čekam da donesemo te odluke i pokažemo da imamo snage i moći rješavati velike projekte", izjavio je.

Uoči jutrošnje sjednice tog Povjerenstva novinarima je izjavu dao i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević kazavši da Vlada radi na raznim strateškim projektima, da ih ima 30-ak te da će Povjerenstvo raspravljati o problemima u njihovoj realizaciji, poput ishođenja građevinskih dozvola, imovinsko-pravnih odnosa i dr.

To je Povjerenstvo osnovano još 2013. temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima RH, a čine ga potpredsjednik Vlade kao predsjednik Povjerenstva, te ministri gospodarstva, graditeljstva i prostornoga uređenja, pravosuđa, turizma te zaštite okoliša i prirode, kao i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Promjenjivi članovi Povjerenstva su čelnik resornog tijela državne uprave ovisno o području u čiju nadležnost pojedini strateški projekt spada, predstavnik jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave na čijem se području projekt ostvaruje, a imenuje se iz reda gradonačelnika ili općinskog načelnika te predstavnik jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave na čijem se području projekt ostvaruje, a imenuje se iz reda župana na čijem se području projekt ostvaruje.

Zadaće Povjerenstva su ocjena prijedloga strateškog projekta i predlaganje središnjem tijelu državne uprave nadležnom za gospodarstvo donošenje odluke o njegovu uvrštenju na Listu strateških projekata, donošenje odluke o osnivanju Operativne skupine za pripremu i provedbu svakog pojedinog projekta i imenovanje voditelja Operativne skupine, predlaganje Vladi donošenje odluke o proglašenju strateškog projekta, praćenje provedbe strateških projekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close