Na jesen kreće izvanredni preddiplomski sveučilišni studij socijalne pedagogije

Autor: Lucija Špiljak , 26. svibanj 2020. u 21:59
Upisna kvota bit će 30 studenata/SHUTTERSTOCK

Studij će kombinirati nastavu na daljinu s neposrednom nastavom na samom fakultetu, uz niz hospitacija i neposrednih vježbi s korisnicima u praksi.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kreće izvanredni preddiplomski sveučilišni studij socijalne pedagogije, čija izvedba kreće od sljedeće akademske godine (2020./2021.).

S fakulteta ističu kako su sve veće potrebe korisnika za socijalnim pedagozima u praksi. Dosad je postojao samo redovni studij socijalne pedagogije koji se inače već godinama, prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, nalazi na popisu 30-ak najpoželjnijih studija među maturantima, uz kvotu za redovni upis veću od 20 mjesta.

Upisna kvota za izvanredni studij socijalne pedagogije je pak za 30 studenata, od čega je 15 mjesta namijenjeno pristupnicima koji su srednju završili prije 2010. godine, odnosno nisu polagali državnu maturu.

Kako su priopćili s ERF-a, za njih je predviđeno polaganje prijemnog ispita. Također, izvanredni studij kombinirat će online i neposrednu nastavu.

“Otvaranjem izvanrednog studija socijalne pedagogije želimo odgovoriti na rastuće potrebe za socijalnim pedagozima u praksi, te sve kompleksnijim potrebama korisnika, kao i dinamičnim društvenim promjenama na tržištu rada.

Studij će kombinirati nastavu na daljinu s neposrednom nastavom na samom fakultetu, uz niz hospitacija i neposrednih vježbi s korisnicima u praksi. Ishodi učenja identični su redovitom preddiplomskom studiju socijalne pedagogije”, priopćili su s ERF-a.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close