Na dnu smo s franšizama

Autor: Marija Crnjak , 15. listopad 2019. u 21:59
Andrija Čolak suvlasnik je Surf'n'Friesa

Imaju 17.000 radnika.

Premda u Hrvatskoj trenutno posluju oko dvije stotine franšiznih sustava s oko 17 tisuća zaposlenih, i dalje smo pri dnu ljestvice, istaknuto je na prvom Forumu franšiza 2019. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Potpredsjednik HGK Josip Zaher istaknuo je da imamo dobrih primjera koji su napravili značajan uspjeh na inozemnim tržištima, primjerice Galeb, Surf'n'Fries, Muzej iluzija, Place2Go, CarWiz i Direct Booker.

"Ali naši poduzetnici još ne prepoznaju dovoljno ovaj oblik poslovanja kao model svojeg razvoja. Razvoj ovog modela ovisi o dobroj edukaciji gospodarstvenika, financijskih institucija, pravnih stručnjaka, ali i o različitim oblicima potpore poduzetnicima, rekao je Zaher.

Andrija Čolak, dopredsjednik Zajednice franšiznog poslovanja HGK istaknuo je da prema nekim istraživanjima, franšizeri rade do 30 posto bolje od zaposlenih menadžera.

Više od 300 industrija zastupljeno je franšiznim poslovanjem, a u svijetu postoji oko 24 tisuće davatelja franšiza, od čega su više od pola svjetski brendovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close