FOTO: Na Cres dolazi prestižno hotelsko ime, doznajemo detalje!

Autor: Marija Crnjak , 21. srpanj 2023. u 12:09
Foto: Press

Kako je poznato, hotel s 5 zvjezdica se gradi na lokaciji restorana Šumica, koji je godinama u vlasništvu obitelji Avram.

Hotel koji na Cresu gradi tvrtka Valdarke poslovat će pod brendom Autograph Collection by Marriott, upravo doznaje Poslovni.hr od Nikole Avrama, vlasnika tvrtke Valdarke koji je ovog tjedna potpisao ugovor s globalnim hotelskim lancem. Kako je poznato, hotel s 5 zvjezdica se gradi na lokaciji restorana Šumica, koji je godinama u vlasništvu obitelji Avram.

Nikola Avram ujedno je i osnivač je i predsjednik uprave beogradske tvrtke Alpha Hotel Management koja u svom portfelju i pod upravljanjem ima hotele Westin Vranjska Banja, Swissotel Kopaonik, Marriot Kotor, Pullman Kolašin i AC Hotel Split. Kompanija je nositelj certifikata Marriott International, te je već bilo poznato da će creski hotel biti dio tog lanca, a danas je otkriveno i o kojem se brendu radi.

Inače, brend Autograph Collection spada u takozvanu “premium distinctive” skupinu Marriottovih hotela, što je po razini luksuza u sredini (između luxury i select hotela), a po sadržajima i stilu radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču. Pod brendom Autograph Collection posluje stotinjak hotela na 5 kontinenata, a najviše ih je u Europi i Centralnoj Americi te Karibima. Još jedan hotel pod brendom Autograph razvija se u Komiži na otoku Visu, u što ulaže tvrtka Modra špilja s većinskim dioničarom mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje.

“Cres kao grad i otok koji je obilježio mene i moju mladost još uvijek je jedan od skrivenih dragulja kvarnerskih otoka. Moja velika želja je bila da na neki način uzvratim za svu ljepotu i ljubav koja mi je pružena u ovom idiličnom otočnom ambijentu. Nakon dugog niza godina rada u turizmu i razvoja mnogih destinacija, vrijeme je da ostavim trag i u rodnom kraju. Razvijamo potpuno novi koncept hotelske usluge koji stavlja Cres na mapu ekskluzivnih hrvatskih destinacija, kaže Nikola Avram”, izjavio je Avram ovog proljeća za Novi list.

Uskoro ćemo dobiti nove detalje o projektu na Cresu. Zasad je poznato da se radi o objektu s 49 soba i apartmana minimalne veličine 40 četvornih metara, imat će grijani vanjski bazen i plažu s pripadajućim plažnim barom, tematski restoran kapaciteta 80 osoba te spa, gym i wellness zonu od 500 četvornih metara. Gostima koji dolaze osobnim automobilima na raspolaganju će biti podzemna garaža i vanjsko parkiralište.

Investicija se procijenjuje na 15 milijuna eura, a hotel bi trebao biti otvoren iduće sezone, s tim da je plan da bude otvoren gotovo cijele godine.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dao sam si za zadatak da ljetujem u Westinu Sheratonu i intercontiju..

 

I u onome na Alexander platz-u..

Kak da na to objasnim… Ako oću u mcdo, odem do kvatrića ili Heinzelove, ne na Cres..

Ako oću u Marriott, odem u Sheraton😁

Sobe, kuhinja blagovaona spremačice, i poznavajući hr, bez hotelskih dama..

New Report

Close