Muškarac se polio benzinom i zapalio na Markovom trgu. Liječnik: Prognoze su loše

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2024. u 12:06
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oko 9:40 ispred zgrade Vlade RH na Markovom trgu nepoznati muškarac se polio benzinom i zapalio.

Ozlijeđeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj.

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi. Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu. 

“Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu”, rekao je liječnik. Radi se o muškarcu koji je 1967. godište.

Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovom trgu, a koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.

“Ozlijeđeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja”, izjavio je Vagić za Hinu.

Vlada o tragediji na Markovom trgu: Svi smo potreseni viješću da se čovjek samozapalio

“Svi smo naravno potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra. Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, izišli su ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidio što se dogodilo, dok je liječnica s obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina”, navodi se u priopćenju Marka Milića, glasnogovornika Vlade.

Saborska liječnica: Samo je vikao “vrećica, vrećica”

“Dobili smo dojavu iz Vlade da se zapalio čovjek, dotrčali smo do njega, već je bio ugašen, ali sa opeklinama po cijelom tijelu jer se kompletno zalio benzinom. Disao je, bio kontaktibilan i samo je vikao: “Vrećica,vrećica”. Valjda je mislio na vrećicu koja je bila blizu njega. Dali smo mu injekciju opijata, kisik i Hitna ga je odvezla u Draškovićevu”, rekla je saborska liječnica dr. Gordana Štajminger za 24sata.

 Ispred zgrade Vlade je bio i zastupnik stranke Možemo Damir Bakić koji je za RTL kazao da je uočio muškarca koji se polijeva i potrčao do zaštitara u Skupštini, no navodi, bili su brži policajci iz Banskih dvora koji su dotrčali sa vatrogasnim aparatima.

” U šoku sam, ne mogu doći sebi”, kazao je Bakić.

Potražite pomoć

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć: Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata) Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr) Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentari (2)
Pogledajte sve

<p>Evo sad kao što sam očekivao smišljeni razlog i scenario sa doktoricom.</p>
<p>Pa ne bi ispred sabora to učinio ako nema razlog vezan za baš tu lokaciju.</p>

<p>Sad se očekuje da novinari objave pravi razlog  ?</p>
<p>naputak : možda je objašnjenje u vrećici.</p>

New Report

Close