Muke umirovljenika: Zaposlio se na pola radnog vremena pa mu smanjili mirovinu za 400 kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2020. u 11:50
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska mirovina mu iznosi svega 2.460 kuna, a uz to prima i slovensku mirovinu od 66 eura jer je nešto manje od pet godina radio i preko granice. 

Penzioner M.M odlučio je nakon odlaska u mirovinu sa 60 godina života i 41 godinom staža uzeti posao na pola radnog vremena. Hrvatska mirovina mu iznosi svega 2.460 kuna, a uz to prima i slovensku mirovinu od 66 eura jer je nešto manje od pet godina radio i preko granice.

Uzeli mu i Hrvati i Slovenci

Ispostavilo se da je zapošljavanje na svega četiri sata dnevno za ovog umirovljenik skup sport jer mu je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje uzeo 400 kuna. Slovenci su mu također odlučili uskratiti mirovinu pa će sada dobivati čak 900 kuna manje.

“Dobio sam rješenje u kojem se navodi iznos mirovine i odmah umanjenje mirovine za 400 kuna, jer sam se zaposlio kao umirovljenik na četiri sata, što je nelogično jer poslodavac plaća doprinose na ta četiri sata”.

“Uz to sam dobio rješenje od Slovenaca, koji mi daju 66 eura za tih nešto manje od pet godina staža, ali dodatno rješenje koje kaže da neću dobivati njihovu mirovinu jer sam se dodatno zaposlio. Evo to je stvarnost današnjeg umirovljenika”, kazao je ogorčeni umirovljenik za Mirovina.hr.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Iiiii još jednom, Polovni.hr.

OK, ukazali ste na nepošteno, tužno stanje nekih umirovljenika. A sada mi recite, što nadležni kažu? Što kaže zakon? Što kaže HZMO? Što da sada mi naučimo iz ovog članka, osim da vam “novinari” ovdje troše 5-15 minuta po članku? Vrijeme je da ugasite portal, ničemu ne služi.

podržavanje nerada

New Report

Close