MORH poziva vojne obveznike na upis u vojnu evidenciju, evo tko se sve dužan odazvati

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2019. u 09:36
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se.

Ministarstvo obrane (MORH) pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi upisa u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

U MORH-u objašnjavaju da je riječ o zakonskoj obvezi redovitoga godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obvezan prema Zakonu o obrani za sve muške osobe, hrvatske državljane, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i dogovorenom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a pri dolasku pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se, a o eventualnoj spriječenosti trebaju se javiti u područnom odsjeku za poslove obrane osobno, preko roditelja ili članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se pronaći na internetskoj stranici MORH-a.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Hahaha. Djecu od 18 godina upisuju da bi opet mozda ginuli za kojekakve Plenkovice i Milanovice. Nije mi to drago vidjet.

HAHAHHA toliko o ravnopravnosti spolova 🤣🤣
p.s. ali je itko osta u ovoj drzavi??

i ovaj puta mnogima će biti jednostavnije odazvati se jopet u Minken

Imam jednu dobru pjesmu “bijooo” sam naivan 91. zaljubljen i mlad..

New Report

Close