“Mora funkcionirati pravna država”

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 22:00
Mladen Novosel, SSSH: Reindustrijalizacija i otvaranje radnih mjesta prioriteti, Foto: Patrik Macek / Pixsell

Onima koji nude populizam već poručuje da odustanu jer Hrvatskoj trebaju stranke koje mogu kreirati uspješnu politiku.

Sindikati očekuju da političke stranke jasno predstave prijedloge društveno-ekonomskog razvoja i načine njihova rješavanja u svojim predizbornim programima. Kako je istaknuo Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), radnici i građani očekuju da se u Hrvatskoj provede reindustrijalizacija i otvaranje novih radnih mjesta.

Upozorio je na neriješen problem neisplate plaća, zapošljavanja preko agencija i tzv. vaučerski rad, obavljanje povremenih i privremenih poslova zbog kojih radnici postaju socijalni slučajevi te na pitanje minimalne plaće, jer zbog niskih primanja radnici napuštaju Hrvatsku. “U Hrvatskoj mora profunkcionirati pravna država i poštovati se kolektivni ugovori, treba stvoriti uvjete za zaposlenost od 1,8 do dva milijuna radnika, što će omogućiti održivost mirovinskog i zdravstvenog sustava”, izričit je Novosel. Najavio je kako će u tjednu prije izbora o tome razgovarati s predstavnicima najjačih političkih opcija i dati im do znanja što od njih očekuju.

Dodao je kako sindikalnom članstvu neće davati preporuke za koga glasovati, ali će ih pozvati da izađu na izbore. Onima koji nude populizam već poručuje da odustanu jer Hrvatskoj trebaju stranke koje mogu kreirati uspješnu politiku. Svoja očekivanja od nove Vlade iskazali su i čelnici granskih sindikata SSSH, a koji uglavnom očekuju porezno rasterećenje, veće plaće i funkcionalniju pravnu državu.

Komentirajte prvi

New Report

Close