Modernizacija voznog parka: Grad kupio 32 nova autobusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. veljača 2021. u 14:38
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako je rečeno, svih sedam autobusa za javni gradski prijevoz je marke MAN Lions City, kapaciteta 143 putnika, ukupne vrijednosti 21,9 milijuna kuna.

Riječko Komunalno društvo Autotrolej nabavilo je 32 nova autobusa, od kojih je sedam novih zglobnih niskopodnih predstavljeno u ponedjeljak na Korzu, a svi novonabavljeni autobusi u prometu će biti do kraja svibnja.

Kako je rečeno, svih sedam autobusa za javni gradski prijevoz je marke MAN Lions City, kapaciteta 143 putnika, ukupne vrijednosti 21,9 milijuna kuna.

Vozila su nabavljena u sklopu projekta “Jačanje sustava javnog prijevoza”, a novac je osiguran putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Projekt obuhvaća modernizaciju postojećeg voznog parka, nabavku 32 nova autobusa, uvođenje informativnih zaslona na autobusnim stajalištima, postavljanje pametnih semafora na raskrižjima i izradu mobilne i web aplikacije za najavu dolaska autobusa.

Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je vrijednost projekta 81 milijun kuna, od kojih je bespovratnih 54,5 milijuna kuna, a ostatak su osigurali Autotrolej, Grad Rijeka i Rijeka promet.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš rekao je da će uskoro u prometu biti i 10 minibus vozila Otokar Navigo, kapaciteta 47 putnika, a u prvoj polovici godine očekuje se prometovanje još pet solo prigradskih autobusa marke Iveco Crossway, kapaciteta 73 putnika.

Očekuje se i 10 solo vozila gradsko-prigradskog tipa, koja kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin, marke Crossway Low entry Iveco, kapaciteta 76 putnika.

Nabavkom novih autobusa nastavlja se modernizacija voznog parka Autotroleja.

Lani su europskim sredstvima kupljena 22 nova autobusa, putem projekta “No regret” iz europskog Kohezijskog fonda.

Autotrolej sada ima156 vozila, a s novonabavljenim vozilima će prosječna starost voznog parka tog javnog prijevoznika biti šest godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close