Mlijeko Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice u potpunosti bez prisutnosti aflatoksina

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2013. u 16:52
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska javnost može biti u potpunosti sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda mlijeka iz Kozarske Dubice.

Nakon deset negativnih laboratorijskih nalaza na prisustvo aflatoksina, mlijeko Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice u potpunosti je zdravstveno ispravno, a što je, uz dosadašnje interne analize Mlijekoprodukta, danas potvrdio i konačni izvještaj granične veterinarske inspekcije.

Podsjetimo, nakon što utvrđeno da sadržaj aflatoksina M1 u mlijeku iz Kozarske Dubice prelazi zakonski definiranu količinu, granična veterinarska inspekcija, sukladno zakonu i postojećim propisima, kontrolirala je sljedećih 10 pošiljki Mlijekoprodukta koje su podvrgnute detaljnoj materijalnoj kontroli i uzorkovanju do dobivanja konačnih rezultata laboratorijskih analiza.

Danas dobivenim nalazom uklonjene su sve sumnje u prisutnost aflatoksina u mlijeku Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice, čime su stvoreni svi potrebi uvjeti za nastavak daljnjeg izvoza mlijeka u Hrvatsku. Hrvatska javnost stoga može biti u potpunosti sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda mlijeka iz Kozarske Dubice, a koji će se i nadalje nastaviti redovno kontrolirati na aflatoksin.

„Također o svim potencijalno mogućim novim momentima i nadalje ćemo nastaviti izvještavati javnost, naše poslovne partnere i naše vjerne potrošače koji su nam, unatoč posljednjim događanjima u mljekarskoj industriji regije, bili uistinu velika podrška i dokazali da povjerenje koje smo međusobno gradili tijekom proteklih 10 godina, uistinu najviše vrijedi“,  istakli su iz Mlijekoprodukta.


 

Komentirajte prvi

New Report

Close