Mladiću policija oduzela registracijske pločice, on napravio nove – od drveta

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2022. u 10:41
Foto: Fran Rubil/PIXSELL

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje.

Nevjerojatan pokušaj prevare policije izveo je 25-godišnji mladić kojem su ranije oduzete registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti vozila.

Smislio je plan i sam izradio nove pločice od drveta. Nakon toga je isprintao registracijsku oznaku pa papir i zalijepio na drvo. Nadao se kako nitko neće ništa posumnjati, ali se prevario.

“Na graničnom prijelazu Stara Gradiška u četvrtak oko 18 sati na izlazu iz Hrvatske kontroliran je osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica i 25-godišnji vozač, inače državljanin Švicarske.

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istome 1. kolovoza policija u Austriji oduzela pločice zbog tehničke neispravnosti vozila.

Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je napravio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih koristio kao prave.

Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli pločice te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave”, otkrili su danas iz policije, prenosi danica.

Komentirajte prvi

New Report

Close