‘Mladi odustaju od studiranja jer nemaju novaca ili idu u inozemstvo’

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2012. u 10:44
Blaženka Divjak (PXL)

Vodstvo Sveučilišta zadovoljno je i brojem upisanih studenata u ovoj akademskoj godini, no primijetili su da su podbacili upisi izvanrednih i stručnih studija.

Profesorima Sveučilišta u Zagrebu zabranjeno je predavati na privatnim učilištima da ne bi ona na račun njihovih imena dobila akreditaciju i dozvolu za rad. Senat Sveučilišta u Zagrebu u  Odluci o izvođenju nastave na drugim visokim učilištima dodao je odredbu da "nastavnici Sveučilišta ne mogu biti nositelji i izvoditelji studijskih programa ostalih visokih učilišta", piše Večernji list.

U istoj su situaciji zagrebački profesori i u slučaju da neki program želi akreditirati neko drugo sveučilište u Hrvatskoj. Suradnja profesora s drugim učilištima dopuštena je samo ako Sveučilište, a onda i njihov fakultet, imaju ugovor s učilištem koje želi angažirati profesora. Ukoliko Sveučilište taj ugovor nema, dekan fakulteta može svom podređenom pomoći tako da on, uz suglasnost rektora, potpiše ugovor o suradnji sa zainteresiranim učilištem. Senat je pozvao uprave svih fakulteta da prijave korupciju i neetično ponašanje profesora ako imaju bilo kakvih indicija da se to događa.

Vodstvo Sveučilišta zadovoljno je i brojem upisanih studenata u ovoj akademskoj godini, no primijetili su da su podbacili upisi izvanrednih i stručnih studija. S obzirom na to da je bilo problema pri upisima jer su neki studenti naknadno odustajali zbog odlaska u inozemstvo ili financijskih problema,  naglasila je prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak, te dodala kako su vjerojatno i financije razlog manjeg broja izvanredno upisanih studenata jer se taj studij plaća, piše Večernji list

Komentirajte prvi

New Report

Close