PREZENTACIJA: Nakon što prvom plaćom počastite prijatelje i obitelj, počnite razmišljati o mirovinskoj štednji

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2014. u 14:51
Jaksa Krišto. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Osiguravateljima problem nije rast, problem je zadržati prinos – zaključak je to okruglog stola ‘Osiguranja’.

Osiguravateljima problem nije rast, problem je zadržati prinos – zaključak je to okruglog stola koji je Poslovni dnevnik u suradnji s Allianzom organizirao 19. veljače. 

"Rast za životna osiguranja nije problem. Ono što je problem je gdje s novcem i kako zadržati minimalne prinose i sigurnost. Živa je istina da se ne može održati ovoliki garantirani prinos: novac treba oploditi i vratiti uz prinos, a to je problem i za osiguranja i za mirovinske fondove" istaknuo je Boris Galić, predsjednik uprave Allianza u srijedu na okruglom stolu o životnom osiguranju.

Koliko je gorući problem brige za financijsku sigurnost u starosti upozorio je na okruglom stolu dr. sc. Jakša Krišto, profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, čija su specijalnost financijske institucije i tržišta, poručujući da bi već nakon prve plaće koju potroše da počaste prijatelje i obitelj, mladi ljudi od druge trebali početi razmišljati o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji.

Dr. sc.  Krišto je uzvanicima održao i zanimljivu prezentaciju na temu mirovinske štednje i dugoročnih ulaganja, nužnosti poticanja te perspektivama životnog osiguranja.

Prezentaciju možete preuzeti iz priloga u članku.

Komentirajte prvi

New Report

Close