Mislila da razgovara s kolegom iz srednje pa je ostala bez više desetaka tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 25. prosinac 2023. u 12:07
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Policijski službenici traže počinitelja prijevare protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu

Žena (56) od lipnja ove godine uplatila je više desetaka tisuća eura osobi za koju je smatrala da je njezin kolega iz srednje škole, a s kojim je komunicirala preko društvene mreže. Nakon što je ta osoba prekinula komunikaciju, 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u petak su zaprimili njezinu kaznenu prijavu.

“Naime, 56-godišnjakinja je u svibnju ove godine putem društvene mreže stupila u komunikaciju s osobom misleći da se radi o kolegi iz srednje škole. Tijekom dopisivanja zatražio je od nje financijsku pomoć te mu je u razdoblju od lipnja do prosinca u nekoliko navrata na različite bankovne račune uplatila više desetaka tisuća eura. Nakon toga osoba je prekinula komunikaciju, a 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena”, navela je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Policijski službenici traže počinitelja prijevare protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close