MINTS i dalje prihvaća prijedloge na zakon

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2023. u 22:00
Ministarstvo Nikoline Brnjac prijedlog zakona o turizmu na Vladu će poslati u rujnu/I. Šoban/PIXSELL

Na javnom savjetovanju za prijedlog novog zakona, prvog takvog krovnog zakona u RH, u roku do 26. kolovoza pristiglo je 235 pisanih komentara.

Javno savjetovanje o prijedlogu zakona o turizmu završeno je 26. kolovoza, a iako je bilo dosta prijedloga za produljenje roka, iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) kažu da to nije moguće, ali da su otvoreni za prijedloge i u idućem razdoblju.

Na javnom savjetovanju za prijedlog novog zakona, prvog takvog krovnog zakona u RH, u roku do 26. kolovoza pristiglo je 235 pisanih komentara, i većina među njima od mnogih turističkih zajednica, strukovnih grupa, županija, tvrtki do pojedinaca s prijedlozima za produljenjem roka savjetovanja.

Kao razlog za to navodili su da se savjetovanje provodi u vrijeme glavne sezone, s velikim intenzitetom turističkog prometa, kada većina u turizmu radi pa nema vremena kvalitetno proučiti prijedlog.

Iz MINTS-a kažu da oni koji žele nešto predložiti to ipak mogu i u idućim danima te da “nema zapreke da se i nakon provedenog savjetovanja… zainteresirane osobe prijedlozima izravno obrate Ministarstvu”.

Tijekom rujna MINTS planira zakon uputiti u proceduru u Vladu, a potom ide i u dva čitanja u Sabor. Nacionalnim planom oporavka i otpornosti (NPOO) 2021.-2026. donošenje zakona predviđeno je do kraja 2023., a na snagu treba stupiti s 1. siječnjem 2024.

Komentirajte prvi

New Report

Close