Ministrica kulture u posjetu Ivanić-Gradu

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2017. u 16:32
Foto: Press

“Iznimno nam je važno da partnerski surađujemo s lokalnim jedinicama samouprave.”

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u posjetu Ivanić-Gradu sastala se s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, te su nakon radnog sastanka obišli Gradski muzej i Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad u koji je investirano 3 milijuna kuna, i to za obnovu i opremu. Od toga je u prošloj i ovoj godini Ministarstvo kulture izdvojilo 1,4 kuna, a ostatak Grad.

«Iznimno  nam  je  važno  da  partnerski  surađujemo  s lokalnim jedinicama samouprave.  Posebno  pohvaljujem  nastojanja  Ivanić-Grada  koji je spojio kulturu i obrazovanje s razvojem mladih ljiudi. Ispred Ministarstva podržat ćemo  da  se  obnovi  i starogradska jezgra na način da se očuva i temeljna povijesna  struktura  grada  u  opsegu  koji  je  to  moguć.» – izjavila je ministrica  koja je došla u Ivanić-Grad u pratnji s Maricom Mikec, Tajnicom Ministarstva.

U  sklopu  obnove  Pučkog  otvorenog  učilišta  potpuno  su  se  i opremile prostorije  za  održavanje  nastave  Visoke  škole  Ivanić-Grad  koja će se održavati  pod  mentorstvom  Veleučilišta  Lavoslav  Ružićka iz Vukovara. U listopadu   ove  godine  očekuju  se  prvi  studenti  na  stručnom  studiju fizioterapije.

«Visoka   škola   nam   je   dodatan   poticaj   razvoja   zdravstvenog   i sportsko-rekreativnog turizma u gradu. Pritom, osiguravamo našim mladima da nastave  svoje školovanje te se i potencijalno zaposle u svom rodnom gradu, a  ujedno je dodatan motivator za privlačenje i naseljavanje mladih koji će nakon  škole  imati  mogućnost zapošljavanja u Ivaniću-Gradu. Sustavnim smo investicijama  ojačali programe razvoja mladih, znanja i gospodarstva ali i osigurali da se naše kulturne i tradicijske vrijednosti, kojim se ponosimo, očuvaju.» – zaključio je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close