Ministarstvo znanosti i obrazovanja ostaje ‘podstanar’ na Donjim Sveticama

Autor: Marija Brnić , 16. travanj 2020. u 21:59
Iz proračuna će vlasniku zgrade splitskoj tvrtki Svetice-centar godišnje isplatiti 7,8 milijuna kuna/MATIJA HABLJAK/PIXSELL

Ministarstvo i dvije agencije u tom su prostoru smješteni već godinama, od 2009.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencija za znanost i visoko obrazovanje i naredne će tri godine ostati u “podstanarstvu” u poslovnoj zgradi Mepling na maksimirskim Donjim Sveticama.

Iz proračuna će vlasniku zgrade splitskoj tvrtki Svetice-centar čiji su osnivači Jerko i Vjeko Bošnjak, godišnje isplatiti 7,8 milijuna kuna, odnosno ukupno 23,5 milijuna kuna do kraja 2023. do kada je odobreno produljenje ugovora.

Ministarstvo i dvije agencije u tom su prostoru smješteni već godinama, od 2009., s tim da je postupno prilikom produljenja ugovora ispregovarana niža cijena zakupa.

Smanjena je s prvotnih 12 eura po kvadratu ili 11 milijuna kuna godišnje na 10,5 i potom na 7,5 eura, koliko ostaje i u narednom trogodišnjem razdoblju.

Osim devet tisuća četvornih metara, najam obuhvaća i garažni prostor, dok parkirna mjesta ispred poslovnog kompleksa službenici Ministarstva i obrazovnih agencija koriste gratis.

Komentirajte prvi

New Report

Close