Ministarstvo turizma s 400 tisuća kuna financira projekte strukovnih škola

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2015. u 10:53
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Ministarstvo turizma i ove godine s gotovo 400 tisuća kuna financira 22 projekta.

Ministarstvo turizma i ove godine s gotovo 400 tisuća kuna financira 22 projekta srednjih strukovnih turističko-ugostiteljskih i umjetničkih škola koji pridonose promociji i jačanju kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, doznaje se u ponedjeljak iz tog Ministarstva.

Time se nastavlja višegodišnja praksa Ministarstva turizma da kroz financijske potpore motivira učenika i profesore strukovnih škola i njihove projekte, ali i promovira turistička zanimanja.

Od ukupnih gotovo 400 tisuća kuna za tu namjenu, najviše ili po 25 tisuća kuna, dobilo je pet turističko-ugostiteljskih škola, među kojima ona Antona Štifanić iz Pule za projekt "Hotel za sutra" te Tehnička škola iz Požege za projekt "Aureus Mons".

Te iznose potpore dobili su još i strukovna škola iz Splita za projekt "Don't miss Klis", Ekonomska škola iz Pule za "Eko etno selo mirisni kažuni Istre" te Druga srednja škola Beli Manastir za "Baranjske divane-suvenire s daškom prošlosti".

Po nešto malo više od 24,5 tisuća kuna ide Školi primjenjene umjetnosti i dizajna Pula za projekt "Veli Jože-Art&gourmet experience" te Strukovnoj školi Eugen Kumičić u Rovinju za "Rovinj-biser podmorja".

Najviše škola odnosno projekta, 12, dobilo je po 15 tisuća kuna, među kojima su škola iz Buja za projekt "Dufuzni hotel Bullea Buje", gimnazija iz Ogulina za "Potragu za klečkom čarolijom", zagrebačka poljoprivredna škola za "Prigorku pripovetku", Strojarska škola iz Osijeka za "Motive mog zavičaja" te Srednja škola hrvatski kralj Zvonimir s Krka za "Đir po Krku".

U toj su grupi (koje su dobile po 15 tisuća kuna) još strukovna škola iz Đakova, srednje škole iz Preloga, Drniša, Vele Luke i zaboka te Škola za umjetnost i dizajn iz Zaboka i Gospodarska škola Varaždin.

Osječka ugostiteljsko-turistička škola dobila je 14.950 kuna za projekt "Zašto Osijek nema turistički brod", a opatijska strukovna škola 14 tisuća kuna za "Opatijsku paletu". Najmanji iznos ove godine od 12,5 tisuća kuna dobila je još jedna škola iz Buja, Gospodarska škola za projekt "Čarobna bujština".

Komentirajte prvi

New Report

Close