Ministarstvo graditeljstva: Ukidamo energetsko certificiranje apartmana

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2016. u 11:13
Foto: Robert Anic/PIXSELL

‘U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje’, rekao je Kuščević.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević najavio je gostujući u Studiju 4 HRT-a ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje', piše HRT

'U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku, ukinut ćemo certificiranje apartmana', kazao je Kušćević.

Dodao je kako njegov stručni tim radi na toj odluci. – Bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata –  zaključio je Kuščević. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Ipak se kreče !

ukidamo-energetsko-certificiranje-apartmana

“Nije mi želja opterećivati ljude nečim što nije potrebno. Proučili smo i strukturu i problematiku i konzultirali se – ukinut ćemo odluku o certificiranju o apartmana koji se iznajmljuju”, rekao je ministar Lovro Kuščević.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-graditeljstva-ukidamo-energetsko-certificiranje-apartmana/875482.aspx [index.hr]

Osim što su nas SDP+HNS Kukuriku koalicija zadužili za 100 miliardi još su nam kroz fiskalizaciju , legalizaciju i toplinske certifikate uzeli 20 miliardi .

Nadam se da će novoizabrana Vlada i Sabor ukinuti te razbojničke zakone o pljački Hrvatskih poduzetnika i građana najvećim porezima na svijetu.

Zamislte samo koliko se crvenih uhljeba bogatilo na tim energetskim certifikatima .

Zašto nas Ustavni Sud ne zaštiti od ovih pljački ?

A izmislili su i kazne od 5.000,00 do 30.000,00 kuna !

Koliko će iznajmljivača u Turizmu odkazati iznajmljivanje Apartmana pa će biti i manje poreza ?

Četri godine uništavaju Hrvatsko gospodarstvo i bilo je vrijeme je da odu.

.


što je s onim iznajmljivačima koji su radili po zakonu i pribavili certifikat

ako prije pravomoćnosti izmjene zakona pokrenu postupak pred upravnim sudom, onda imaju osnove tražiti naknadu štete



@viewer
, velika je razlika jer turisti ne plaćaju režije i ne interesira ih kolko ja plaćam troškove tj. koji je razred apartman, dok onoga koji iznajmi stan ili kupuje to itekako zanima jer plaća režije…

To se da lako srediti pa sad neka svi lijepo postanu iznajmljivači apartmana, bez zasebnog plaćanja režija tako da ni podstanari više ne moraju o tome razmišljati. Telefonske veze kao i mobitele si može svatko uvesti sam, na svoje ime ako baš treba.

napokon se ukida ova nakaradna odluka bivše milanovićeve vlade i ova pljačka koju nam je nametnula SDP-ova vlada!!!!!!!! ostaje samo pitanje što je s onim iznajmljivačima koji su radili po zakonu i pribavili certifikat kako je zakon nalagao??? hoće li ih država obeštetiti/kompenzirati kroz porez zbog toga jer ih je opljačkala ili “pojeo vuk magare” tj. pouka građanima da se u buduće ne poštuje niti jedan zakon koji nam se ne sviđa?!?!?

New Report

Close