Ministarstvo državne imovine udvostručilo broj zaposlenih i prepolovilo termine rada sa strankama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2019. u 08:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U odgovoru tom dnevniku Ministarstvo državne imovine priznalo je da su se na izmjene odlučili kako bi rasteretili zaposlenike, ali ističu i da će to omogućiti kvalitetniju uslugu građanima i strankama.

U Ministarstvu državne imovine udvostručili su broj zaposlenih, a termine za prijem građana prepolovili su pa ih sada primaju samo dva puta tjedno, objavio je u četvrtak Jutarnji list.

Dnevnik navodi da od ovog mjeseca građani više neće svakodnevno čekati u Ministarstvu državne imovine jer je ministar Goran Marić odlučio znatno smanjiti broj sati koje će državni službenici tjedno provoditi u direktnom kontaktu sa strankama.

Prema postojećem Pravilniku o unutarnjem redu Ministarstva, donesenom u travnju 2017. godine, birokrati iz ove institucije bili su dužni stranke primati svakog radnog dana i to u periodu od 8.30 do 11.30 sati, dakle tri sata dnevno.

Izmjenom Pravilnika koju je ministar Marić donio 14. lipnja ove godine, izmijenjen je stavak kojim se uređuje vrijeme primanja stranaka te od 1. srpnja ove godine u njemu stoji da su službenici Ministarstva dužni primati stranke samo dva dana tjedno – utorkom i četvrtkom od 13.30 do 16 sati.

Umjesto 15 sati tjedno, koliko je to uobičajeno iznosilo do kraja lipnja, radno vrijeme za primanje stranaka i građana u Ministarstvu državne imovine sada će biti skraćeno na samo pet sati tjedno, a izmjene Pravilnika potom su bez ikakve riječi objašnjenja javno objavljene na stranicama Ministarstva, navodi Jutarnji list.

U odgovoru tom dnevniku Ministarstvo državne imovine priznalo je da su se na izmjene odlučili kako bi rasteretili zaposlenike, ali ističu i da će to omogućiti kvalitetniju uslugu građanima i strankama.

U Ministarstvu pojašnjavaju da će “navedenom promjenom postići optimalan razmjer te da će u konačnici podjednako biti zadovoljni i građani koji osobno dolaze po informacije, kao i oni koji zovu putem telefona, dok će službenicima istovremeno ostati tri radna dana u tjednu za nesmetan rad na predmetima, a koji im je prijeko potreban s obzirom na broj predmeta", piše Jutarnji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Treba još samo izgraditi kongresni centar negdje na moru i poslati uhljebe, pardon, uposlene, na višegodišnji tečaj kako bi se bolje pripremili za kontakt sa možebitnim strankama. Ako do tada sve ne prebace na internet, tj. digitaliziraju.

New Report

Close