Ministar Zdravko Marić pred Poreznu upravu postavio dva osnovna zadatka

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2016. u 12:37
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Opravdano imate velika očekivanja od Vlade, ali i ja imam određena očekivanja od vas i od cijelog gospodarstva, kazao je Marić.

Ministar financija Zdravko Marić na konferenciji koju su organizirali hrvatski izvoznici rekao je kako je svjestan da ga se poistovjećuje s proračunom te da njegova odgovornost leži na prihodovnoj strani proračuna. Dodao je i da je rast od dva posto dobrodošao, ali da u srednjem roku dva posto nikoga ne bi smjelo zadovoljiti.

"Opravdano imate velika očekivanja od Vlade, ali i ja imam određena očekivanja od vas i od cijelog gospodarstva – da na neki način skupa zajedno i izgradimo određene pomake i u konačnici svi skupa stavimo Hrvatsku i naše gospodarstvo na put oporavka, a potom i rasta", kazao je Marić.

Govoreći o tome kako i na koji način treba pomoći izvoznicima ministar Marić je kazao da proračun ima brojna ograničenja. 

"Jako puno smo o tome i prije govorili i govorit će se i dalje. Od toga na neki način ne treba bježati, ali ne treba sve ni uzeti zdravo za gotovo. Moj je zadatak i svih nas u Vladi da u proračunu pronađemo određene mogućnosti kojima bismo učinili racionalniju i efikasniju upotrebu proračunskog novca. Dva osnovna zadatka postavljena pred poreznu upravu su efikasna naplata poreza temeljem postojećeg poreznog sustava, a s druge strane iskorak porezne administracije u mnogočemu kako bi svima nama bio bolji financijski servis", kazao je Marić, a prenosi HRT.  

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mislim da se precjenjuje značaj izvoza u ukupnom gospodarstvu. Dok nam je izvoz u odnosu na 2008. za 13% veći, BDP nam je isto toliko manji. Gdje je problem ?

New Report

Close