Ministar Pavić: Nema govora o ukidanju drugog stupa

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2018. u 08:45
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Država će osigurati i svoje osiguravajuće mirovinsko društvo koje će bolje upravljati sredstvima.

Dugonajavljivana mirovinska reforma ove Vlade sljedeći bi tjedan trebala ugledati svjetlo dana.

Nekoliko je prijedloga već procurili u javnost: Produljenje radnog vijeka do 67. godine za žene i muškarce od 2031.; veća penalizacija prijevremenog umirovljenja, prilagodba beneficiranog radnog staža 21. stoljeću, uvođenje nacionalne mirovine i mogućnost da umirovljenici rade 4 sata. Prijedlog prema kojem bi pravo na dodatak od 27 posto na mirovinu imali samo osiguranici koji bi štednju iz drugog stupa vratili u prvi izazvala je najviše pozornosti. 

Ministar Marko Pavić za HRT je kazao kako je prijedlog mirovinske reforme blizu faze finalizacije, a cilj mu je održanje sustava.

"Trebao bi donijeti povećanje mirovina za sadašnje umirovljenike kojima će se riješiti i dodatno zdravstveno osiguranje te rast od tri posto minimalnih mirovina. Omogućit ćemo rad od 4 sata sadašnjim i budućim umirovljenicima uz primanje cjelovite mirovine. Treba osigurati srednjoj generaciji, posebice ženama – dodatnih 500, 600 kuna kako bi im mirovine bile barem kao sadašnje. Trošak toga će iznositi 40 milijardi kuna", kazao je ministar.

Posebno se, dodao je – treba osnažiti drugi stup za mlade, tj. one koji će cijeli život u njega ulagati. Naglasio je kako nema govora o ukidanju drugog stupa, nego se ide s pravom izbora. 

Država će osigurati i svoje osiguravajuće mirovinsko društvo koje će bolje upravljati sredstvima.

"Svakako treba reći da će 300 tisuća građana rođenih nakon 1962. – primati mirovinu manju od minimalne i uz dodatak od 27 posto", kazao je Pavić koji predlaže rast izdvajanja za 2. stup sa 5 na 6% do 2020. pa postupan rast do 10 posto. Naglasio je kako hrvatski građani rade puno manje (u prosjeku 30 godina) od građana EU-a i spomenuo je primjer Njemačke (prosjek je 37 godina).

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ajmo biti realni….zdjela je kolika je, a sve je manja, mladi odlaze….a žlica je u njoj sve više….životni se vijek produljio, a u sustav pristiže još umirovljenika. Pa naši su sugrađani u mirovini i četrdesetak godina, dulje nego li su radili….
Para nema i neće ih ni biti. Mlađe će generacije u mirovinu nikada. Svojim doprinosima održavaju na životu sadašnje umirovljenike. Za njih neće imati tko uplaćivati.


tjerati ljude da do pune mirovine rade do 67. godine je sramotno i usmjereno samo na neisplaćivanje mirovine zbog skore smrti iscrpljenog radnika!
ako se uvodi radno vrijeme do 67. godine, onda takvim ljudima treba ponuditi bitno povoljnije uvjete rada nakon 60. godine života npr. da od 60-63. mogu raditi 6 sati na dan ili 4 dana tjedno uz zadržavanje plaće i svih prava kao da rade puno radno vrijeme, a za one od 63.-67. da mogu raditi 4-5 sati dnevno ili 3 dana tjedno uz uz zadržavanje plaće i svih prava kao da rade puno radno vrijeme, a da država subvencionira razliku poslodavcu jer inače će ti ljudi formalno biti u radnom odnosu, a realno stalno na bolovanjima i od njih neće biti nikakve koristi!

tako je! jer netko tko ima 20 god. i netko sa 60 godina imaju drastično različite radne mogućnosti zbog svoje dobi….ovaj mladi početnik može raditi kvalitetno i 10 sati bez problema, a ovaj sa 60 uvrh glave 6 sati…zato ako se već ide na povećanje gornje granice za punu mirovinu, onda svim tim ljudima treba dati olakšane uvjete rada, a ne da nakon 8 sati mrcvarenja na poslu budu samo za otvaranje bolovanja sljedeći dan!

ne ukida II stup, samo stimulira korisnike da ga napuste.
U slučaju da se navedeni prijedlog usvoji, korisnici II stupa trebaju tužiti ministra i država jer im je svojim nepromišljenim postupkom ruinirao mirovinu.

ministrant Pavić može raditi do 167 gdina i nikada ništa korisno neće napraviti, jer je samo poslušnik i mali sluga, dečec je jednstavno nesposoban i nesamostalan, nekada mi se čini da će uzviknuti, mamaaaaaaa, što da radim, da piškim ili kakim ili je već sve gotovo

New Report

Close