Ministar Nakić: ‘Ako nemate dopunsko, račun za uslugu u bolnici 3000 kuna’

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2016. u 09:52
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Najavio je kako planira svima onima koji ne plaćaju to dopunsko osiguranje povećati limit participacije za 1000 kuna.

Ministar zdravlja Dario Nakić u emisiji Veto na Jabuci TV ponovio je kako Vlada ne odustaje od povećanja dopunskog te najavio nova poskupljenja.

Najavio je kako planira svima onima koji ne plaćaju to dopunsko osiguranje povećati limit participacije za 1000 kuna. Dakle, svi koji završe u bolnici bez dopunskog osiguranja plaćat će maksimalni iznos računa za uslugu od 3000 kuna, a ne 2000 kuna koliko je sada bilo.

"Naš prijedlog ide da povisimo limit na 3000 kuna. Ranije je isto bio takav iznos. Kada pogledate koliko iznosi račun nakon bolničkog liječenja, tek tada vidite koliko to košta u bolnici. Vaš izbor je hoćete li plaćati dopunsko ili ne. Ovo nije elitizacija zdravstva, upravo suprotno, sve što radimo, radimo na tome da zdravstvo ostane javno i socijalna kategorija", rekao je Nakić. Onima koji plaćaju dopunsko osiguranje, povećanje od 19 kuna neće slijediti od 1. svibnja, već početkom lipnja, najavljuje Nakić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

koliko će koštati obična participacija za neki osrednji pregled?

Strasno, a svima čudno što mladi odlaze 🙂

Katastrofa!! Samo još fali da privatizirate javni zdravstveni sustav pa da i liječenje bude povlastica samo onih koji si to mogu priuštiti.

New Report

Close