Ministar najavio: Stiže povećanje plaća za državne i javne službenike

Autor: Poslovni.hr/H , 02. studeni 2017. u 11:07
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u četvrtak, u povodu predstavljanja prijedloga proračuna za iduću godinu na sjednici Vlade, da povećanja plaća mogu očekivati državni i javni službenici, kojima je poručio i da će uskoro dobiti kolektivni ugovor.

Dva najveća povećanja iduće godine mogu se očekivati u indeksaciji mirovina te povećanju plaća državnih i javnih službenika, ukupne vrijednosti preko dvije milijarde kuna, izjavio je Pavić novinarima prije sjednice Vlade, upitan za prve nacrte proračuna za 2018. godinu. 

Rekao je i da može umiriti sve zaposlenike u državnim i javnim institucijama jer će njihova prava biti zaštićena potpisivanjem kolektivnih ugovora, koji će vrijediti od 1. studenoga. 

 Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Hrvatski politicari su dobri samo u jednoj stvari: uzimanju od onih koji rade i dijeljenju onima koji ne rade.

Da se razumijemo postoje zanimanja u javnom sektoru koja zasluzuju vece place, ali ih postoji i jos vise ciji rad ne vrijedi ni 0 kuna.


Znači opet socijalizam umjesto da se višak novca u proračunu transferira za smanjenje poreza…

Koliko ce dugo moci ovako? Kad svi mladi odu iz ove mocvare, od kog ca namaknuti novac za parazite? Imamo administraciju kao Kina, a cijela zemlja je jedan veci EU grad.

@miami
A SDP je kao postovao kolektivne ugovore?Romi su izgleda vec dali svoje glasove Bandicu,a HDZ je toliko trenutno u vodstvu prema SDP-u da mi se cini da SDP nema bas nikakve sanse ako budu uskoro izbori!

Izvrsno! Još sad nakrcati uhljebe po agencijama i evo raja na zemlji!

New Report

Close