‘Ministar mora biti stručnjak, ali i iskusan menadžer’

Autor: Darko Bičak , 23. veljača 2022. u 22:00
Pred Hrvatskom je, u graditeljskom smislu, možda i najizazovniji zadatak njezine novije povijesti/D. Jaramaz/PIXSELL

Pismom apeliraju na premijera da pažljivo razmotri kandidate.

Komora i Savez inženjera građevinarstva za ministra traže stručnjaka i iskusnog menadžera u graditeljstvu, stoji u njihovu javnom pismu koje su jučer uputli predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću povodom imenovanja novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Pismom apeliraju na premijera da pažljivo razmotri kandidate. “Pred Hrvatskom je, u graditeljskom smislu, možda i najizazovniji zadatak njezine novije povijesti, a to je obnova potresima brojnih uništenih objekata.

Pred graditeljskim sektorom je dinamična godina, a zahtjevi obnove uništenih objekata vrlo su kompleksni. Godina pred nama daje nam šansu da na najbolji mogući način iskoristimo sredstva EU fondova koja su nam na raspolaganju.

Tu šansu moći ćemo kao država, kao društvo i kao inženjerska struka ostvariti samo ako novi ministar bude osoba s nužnim znanjem i vještinama koje tako zahtjevna funkcija traži”, stoji u pismu premijeru.

U Komori ističu da je struka spremna odgovoriti na sve izazove u procesu obnove i ubrzano krenuti u taj dugo čekani proces. Dodaju da novi ministar mora imati stručnost, dubinsko poznavanje graditeljstva, ali i dugogodišnje menadžersko i projektno iskustvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close