Ministar Horvat najavio ukidanje 320 administrativnih procesa te uštede vrijedne 640 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2018. u 09:36
Foto: Marko Prpić / Pixsell

‘HUP skor je alat kojim želimo ukazati koji je smjer dobar, a što nas koči.’

U sljedećih 14 dana Vladi ćemo predložiti ukidanje 320 administrativnih procesa, najavio je ministar gospodarstva Darko Horvat gostujući u Temi dana HRT-a.

Ministar Horvat i predsjednica HUP-a Gordana Deranja komentirali su u Temi dana rezultate HUP skora, alata kojim poslodavci mjere napredak u provedbi reformi u 12 ključnih područja. U usporedbi s prošlom godinom HUP skor je manji za jedan bod dok usporedba sa zemljama članicama EU iz Srednje i Istočne Europe pokazuje da smo najmanje konkurentni i da se najsporije mijenjamo.

“HUP skor je alat kojim želimo ukazati koji je smjer dobar, a što nas koči, u čemu zaostajemo i na kojim bismo područjima trebali više raditi kako bismo bili bolji u usporedbi s konkurentnim zemljama koje promatramo”, objasnila je Gordana Deranja.

Naglasila je da se HUP skor kao alat za mjerenje temelji na podacima Hrvatske narodne banke, Ministarstva financija i Državnog zavoda za statistiku te odgovarajućih institucija u drugim zemljama, a ne na subjektivnom mišljenju poslodavaca. Rezultati se objavljuju dva puta godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close