Ministar Filipović traži još jednog savjetnika

Autor: Marija Brnić , 02. studeni 2022. u 10:15
Ponude se prima tjedan dana od objave u Narodnim novinama, odnosno do početka idućeg tjedna, u ponedjeljak 7. studenoga/R. Anić/PIXSELL

Natječaj je objavljen za poslove savjetovanja i pomoć u poslovima vezanih i u pripremi za strateško planiranje, te suradnju s medijima i suport u provedbi tih poslova.

Nakon Jurice Lovrinčevića, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u potrazi je za novim posebnim savjetnikom.

Natječaj je objavljen za poslove savjetovanja i pomoć u poslovima vezanih i u pripremi za strateško planiranje, te suradnju s medijima i suport u provedbi tih poslova.

Posebni savjetnici nisu državni službenici i ne obavljaju poslove iz djelokruga Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, pa se na njih ne primjenjuju propisi o pravima državnih službenika – riječ je o poslu na određeno vrijeme, dok traje mandat ministru.

Kandidatu koji dobije posao osigurava se, pak, pravo na povratak na radno mjesto s kojega dolazi u ministrov kabinet, a predviđeno je pravo na plaću koju čini umnožak koeficijenta 2,619 i osnovice koja se primjenjuje na obračun plaće državnih službenika.

Traži se završen diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, no ne specificira se područje. Takvi su uvjeti bili i u lipanjskom natječaju, na kojemu je odabran Lovrinčević, bivši šef Pevexa, kojeg je Vlada prije dva tjedna imenovala u članstvo u Upravnom odboru FZOEU-a.

Interes je tada bio značajan, a na razgovore je na kraju pozvano bilo osam kandidata. Na ovom natječaju ponude se prima tjedan dana od objave u Narodnim novinama, odnosno do početka idućeg tjedna, u ponedjeljak 7. studenoga.

Komentirajte prvi

New Report

Close