Ministar Beroš traži posebnog savjetnika za plaću od 15.000 kuna, evo koji su uvjeti

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2020. u 09:20
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.

Ministarstvo zdravstva objavilo je oglas za posao posebnog savjetnika ministra izv.prof.dr.sc. Vilija Beroša koji neće biti državni službenik, ali će imati plaću državnog službenika u rangu tajnika kabineta ministra, piše Večernji list.

Prema uvjetima koji stoje u oglasu riječ je o radnom mjestu na određeno vrijeme, za vrijeme trajanja mandata aktualnog ministra zdravstva, sa koeficijentom 2,619 što je prema nadležnoj Uredbi položaj prve vrste. Taj se koeficijent množi sa osnovicom plaće državnih službenika koja iznosi 5.809,79 kuna čime će budući posebni savjetnik imati plaću 15.215 kuna.

Budući da, kako stoji u oglasu, nije riječ o angažmanu državnog službenika na budućeg savjetnika neće se primjenjivati propisi o državnim službenicima te se ima pravo vratiti kod poslodavca kod kojeg je radio prije imenovanja za posebnog savjetnika ministra zdravstva. Komisija Ministarstva zdravstva provjerit će ispunjavaju li prijavljeni kandidati propisane uvjete o stručnoj spremi itd, a odluku o izboru donijet će ministar Beroš.

Natječaj je otvoren osam dana od objave u utorak, a poslovi budućeg savjetnika ministra odnose se na savjetovanje i suradnju s medijima.

Komentirajte prvi

New Report

Close