Milijarderi žele ljetovati na Jadranu, no postoji nešto s čime nisu zadovoljni

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2015. u 11:04
Arhivska fotografija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

U agencijama koje se bave najmom luksuznih objekata potvrđuju da za Hrvatsku postoji interes i najvećih svjetskih bogataša, ali i priznaju da za njih još nemamo pravu ponudu.

Unatoč pričama o bogatim Arapima koji u tajnosti s cijelom svitom ljetuju na Jadranu ili Rusima koji se kupaju u šampanjcu i troše enormne svote novca, luksuznog turizma u pravom smislu te sintagme u Hrvatskoj zapravo još nema.

U agencijama koje se bave najmom luksuznih objekata potvrđuju da za Hrvatsku postoji interes i najvećih svjetskih bogataša, ali i priznaju da za njih još nemamo pravu ponudu.

– Imam kontakt s izvanserijskim gostima iznimne platežne moćni, žele trošiti, intrigira ih Hrvatska, ali već drugu godinu ne uspijevam pronaći luksuzan smještaj po mjeri te obitelji koja ne pita za cijenu. No, zato vrlo dobro zna što želi i može dobiti za svoj novac. Kod nas, nažalost, još uvijek nemaju što tražiti, pa idu u Portugal, Grčku… – kaže splitska PR stručnjakinja koja godinama radi s najbogatijom klijentelom.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Vvakve tvrdnje u neskladu su s činjenicom da na svakom koraku uočavamo glamurozne vile što niču po Dalmaciji i obogaćuju nam top-ponudu koja se inače guši u apartmanima i masovnom turizmu. Pomaci su očiti i evidentno je da se ubrzano traži put prema luksuznom, elitnom ili prestižnom turizmu. Vile nisu nimalo skromne, još manje jeftine, pa čudi da u ponudi nema baš ništa po mjeri bjelosvjetskih bogataša.

– Možemo prodati atraktivne objekte po cijeni od 1500 do 2000 eura dnevne ponude, ali za više od toga, objektivno, Hrvatska još nema dovoljno sadržaja. Da bismo neki proizvod prodali, ključna je izvanpansionska potrošnja koju još nemamo, osobito u sjevernoj Dalmaciji – pojašnjava vlasnik jedne od prvih hrvatskih agencija za luksuzni turizam.

Komentirajte prvi

New Report

Close