Milijarda kuna za energetsku obnovu škola

Autor: Darko Bičak , 04. rujan 2018. u 21:59
Ministar graditeljstva Predrag Štromar/Igor Kralj/PIXSELL

Od jučer novi natječaj za projekte energetske učinkovitosti javnih zgrada.

Više od milijardu kuna iz EU fondova dostupno je u novom natječaju za energetsku obnovu javnih zgrada koji je otvoren jučer.

Naime, kako je kazao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, novac je namijenjen za projekte energetske obnove škola, vrtića, domova zdravlja, društvenih domova i sl. Poziv za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora je raspisan krajem 2017., a otvoren za prijave početkom 2018..

Raspoloživa alokacija iz Europskog fonda za regionalni razvoj po ovom pozivu iznosila je 380 milijuna kuna.

Zbog velikog interesa potencijalnih prijavitelja ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu u vrlo je kratkom razdoblju dosegnuo 200% od ukupnog raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava od 380 milijuna kuna, te je poziv privremeno obustavljen 5. veljače 2018. godine.

Na Poziv su zaprimljene 448 prijave, a  zatraženi iznos bespovratnih sredstava iznosi 813,5 milijuna kuna. 26. srpnja 2018. g. donesena je Odluka o povećanju alokacije, kojom je ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva povećan s 380 milijuna kuna na više od milijardu kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close