Miletić: Nisam ni HDZ-ov ni Kerumov igrač

Autor: Saša Paparella , 29. kolovoz 2016. u 22:00
Željko Kerum, Foto: Pixsell

U NO Jadroplova ne gura me HDZ, tvrdi Zoran Miletić, stečajni upravitelj hotela Marjan. Kaže da je predložen kao revizijski stručnjak za proračunske korisnike.

Nakon što je država, kao vlasnik 70 posto dionica, predložila trojicu novih članova NO-a Jadroplova, dioničar Jadran kapital poslao je protuprijedlog u kojem se protivi izboru Zorana Miletića i Čede Petrine.
Berislav Martić, direktor Jadran kapitala, Miletića proziva zbog navodnog sukoba interesa, jer je istodobno stečajni upravitelj tvrtke Split Ship Management, a s kojom Jadroplov ima sudski spor težak 400.000 dolara. Miletića optužuje i da se u svojstvu stečajnog upravitelja tvrtke Adriatic, preko koje je Željko Kerum držao vlasništvo u Hotelu Marjan, “direktno miješa u vjerovničke odnose i radi pritisak izvan njegovih zakonskih ovlasti na bivše zaposlenike”.

Osim toga, Marinića i Petrinu neki drugi oponenti prozivaju zbog bliskosti HDZ-u, a koji ih navodno gura u NO.

Prozvani Zoran Miletić u telefonskom nam je razgovoru opovrgnuo sve navode.
“Split ship management u stečaju, čiji sam stečajni upravitelj, nema spor s Jadroplovom. Možda se tu misli na postupke koje privatno vodi bivši direktor firme. Osim toga, tvrtka u stečaju ima drukčiju pravnu osobnost”, napominje Marinić.

Opovrgava navode da ga je u NO predložio HDZ. “Ma kakav HDZ ili SDP, mene politika uopće ne zanima. Stalo mi je samo do ekonomije, revizor sam i doktor ekonomskih znanosti. Zašto su iz resornog ministarstva predložili baš mene? Vjerojatno zato što imam ispit unutarnje revizije za proračunske korisnike. Kad su me pitali jesam li se voljan angažirati u NO Jadroplova, pristao sam jer bi mi bilo drago ako svojim znanjem mogu pomoći Jadroplovu”, kaže Miletić.

Optužbe da radi pritisak na radnike hotela kratko komentira: “Pitajte bivše zaposlenike Marjana što misle o mom angažmanu. Ponosan sam što sam se izborio da oni dobiju 40 posto svojih tražbina”, kaže.
Napokon, na prozivanja kako se nije u stanju brinuti niti o vlastitoj tvrtki Broding koja je u blokadi, uzvraća: “Ta je tvrtka u vlasništvu jednog člana obitelji, a račun nije blokiran”, što se nakon naše provjere pokazalo točnim. 

Komentirajte prvi

New Report

Close