Milanović: Plenković se vjerojatno sakrio pod stol

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. svibanj 2022. u 15:03
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Milanović je rekao kako je to užasno komplicirano pitanje i razumije da ima liječnika, ginekologa, koji ne žele raditi pobačaj.

Komentirajući najavu izmjena Zakona o obrani, predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u četvrtak da je on vrhovni zapovjednik OS RH, a Ustav nigdje u tom kontekstu ne spominje ministra i premijera, te ocijenio da se u izmjene ide zbog kompleksa ministra obrane Marija Banožića.

“Dobrodošao u boj, što da ti kažem prijatelju… poginut ćeš”, prokomentirao je Milanović najavu ministra Banožića da će se mijenjati Zakon o obrani.

“Ta banda zbog kompleksa tog tipa pokušava naprosto dirati nešto što se ne smije dirati”, rekao je novinarima uz poruku da je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga – predsjednik Republike. “Basta cosi (Sad je dosta)”, dodao je.

Ustav, naglasio je Milanović, ne spominje ministra ni premijera u sustavu obrane. “Sve što ide izvan postojećeg okvira je tipičan hadezeovski ustavni udar”, rekao je.

Aludiravši na imenovanje novih ministara u Vladi, Milanović je rekao da je Banožić “preživio čistku” te se “osokolio, popio tableticu za hrabrost i sada prijeti izmjenama Zakona o obrani”.

“Sada najavljujem, imam za njih cijeli vatromet hipersoničnih raketa, kad sam već Putinov čovjek zašto da to ne koristim”, poručio je.

Novinari su predsjednika pitali i za komentar slučaja 39-godišnje majke, čije je drugo dijete u maternici oboljelo od agresivnog tumora na mozgu.

Sve bolnice u Zagrebu kojima se obratila odbile su obaviti prekid trudnoće, iako su joj liječnici priznali da je tumor toliko velik da dijete najvjerojatnije neće dugo poživjeti, a i ako hoće, nikada neće moći živjeti normalno.

Milanović je rekao kako je to užasno komplicirano pitanje i razumije da ima liječnika, ginekologa, koji ne žele raditi pobačaj.

“Ne mogu ih zbog toga osuditi. Ono što mogu pitati – gdje je država koja će osigurati, posebno u ovako ekstremnim slučajevima, zaštitu žene”, rekao je.

Dodao je kako je vidio da se o tom slučaju očitovao ministar zdravstva Vili Beroš. “Nadam se da ministar i ja razmišljamo isto, a Plenković se vjerojatno sakrio pod stol”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close