Milanović: Na kritike Svjetske banke gledam kroz interes Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2014. u 15:09
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima da na kritike Svjetske banke gleda prije svega kroz interes Hrvatske.

 Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima danas u Topuskom da na kritike Svjetske banke gleda prije svega kroz interes Hrvatske.

"Iza svake od kritika krije se i neki materijalni interes. Jedini naš interes je Hrvatska, to je materijalni interes svih nas koji živimo u Hrvatskoj. U tom kontekstu vidim i Svjetsku banku. Svjetskoj banci svaka čast, ali pogledajte malo po svijetu savjete koje je Svjetska banka davala. Oni koji su ih prihvaćali automatski, bez razmišljanja, i dan danas su tamo gdje su bili prije deset godina, a oni što su i slušali, ali i radili po svom su Koreja i slično", rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara u hotelu Toplice u Topuskom, nakon pozdravnih riječi na 9. konvenciji Foruma mladih.

Zamoljen da komentira kritiku Svjetske banke da Hrvatska nema čelnike koji bi Hrvatsku mogli izvesti iz krize, te da više pomažu javnom nego privatnom sektoru, Milanović je odgovorio:

"Vidite, netko misli da bi trebalo uništiti javni sektor, da bi trebalo sve karte dati na ptivatni sektor. Mi predlažemo izmjene Zakona o radu i smatramo da je to dobro, da je fleksibilniji, ali prvenstveno u interesu više posla. Ali kažemo i da nećemo mijenjati mirovinski sustav na način da se u mirovinu ide tek sa 67 godina života. Onda kažu da smo socijalno osjetljivi, socijalisti ili da smo samo za javni sektor, a to je prije svega razum", rekao je.

"Uvijek je netko nečim nezadovoljan. Ja mislim da naša politika dokazuje da razmišljamo i biramo. Da naše zakonodavstvo mora biti drugačije, više u interesu posla, ne poslodavaca, nego da pomogne nekim poslodavcima, mnogim poslodavcima, da otvaraju više radnih mjesta, što je u interesu ljudi", kazao je Milanović.

Zamoljen da komentira pad rejtinga SDP-u, te činjenicu da je on po zadnjim anketama postao najnepopularniji političar, Milanović je rekao da misli da je njegova koalicija bolja opcija, te da će se u godinu i pol dana izboriti za povratak povjerenja.

"Mala je to razlika, pokazali smo da možemo. A ljudi neka razmisle što je alternative. Čujte, to je nešto što kao svoj politički kapital ulažete, dižete, gubite, padate. Do izbora je više od godinu dana. Mi ćemo postići sa svojim prirodnim partnerima, vjerujem usprkos svih poteškoća, da Hrvatska nastavi putem ovih promjena koje mnogi ne razumiju, ne prihvaćaju. Na nama je da to ljudima objasnimo i približimo. Ako to nismo u stanju, to je isto naš problem. Nitko ne može reći da Hrvatska nema alternative. Preživjet će, žilava je Hrvatska, ali pitanje je u kakvom stanju i što je alternativa", rekao je Milanović.

Na pitanje o oštroj kritici na Facebooku jednog člana riječkog Foruma mladih SDP-a zbog Milanovićeve izjave u Gunji (gdje je premijer rekao kako zna da se zidovi sporo suše jer mu je prošle godine u kući pukla cijev), te je li točno da mu se mu se zatim i ispričao, Milanović je rekao da mu to nije poznato. "Najiskrenije vam kažem, ne znam, ne živim na Facebooku, živim stvaran život", rekao je.

Odgovarajući na upit novinara tko stoji iza afere Barbika, rekao je kako mu "stvarno nije poznato tko stoji iza toga”, te da je samo vidio nešto o tome u novinama.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Tenkre je nevjerojatan, koji spin podmeće!? Valjda svojima iz TNT stranke!? Više ga ne puše ni totalni glu.pani…

Osobno držim da je cilj sadašnje Vlasti da HRV zakoči da se ne odmaknemo previše od Srbije, (vidite po broju članaka o temama iz Srbije). Nakon nekog vremena bi zagrljeni sa Srbadijom likovali kao članice EU. Isto tako nije isključeno da netko dobiva debelu lovu na tome. To je idealno za sadašnje mogućnosti Grčića i ekipe, kočenje HRV a istovremeno vlastito bogaćenje i siromašenje naroda. Perspektivne po mogućnosti što prije transferirati u inozemstvo i tako neutralizirati. Ak je Sanader napravio veleizdaju ne znam kako onda ovo sada zvati. Pusićka se npr. zalaže za ulazak Crne Gore u NATO, predsjednik zapošljava dodatne savjetnike za podmetanje noge suparnici u kampanji itd.


Njegov interes možda i je Hrvatska ali nije kompatibilna sa interesom Hrvata. On je na čelu stranke koja nije stranka Hrvata nego većinom i Srba što se vidi po izboru ministara,po glasovima koje dobiva od srpske manjine,po nametanju cirilice,zanemarivanju Bleiburga itd. Njemu je svejedno da li će sutra ovdje živjeti Albanci,Kurdi..ili Hrvati…..za Hrvate je on štetočina

potpisujem[emo_palacg], na našu žalost sve što treba reći je kolega kratko sažeo

milanoviću, reci tko o tebi još lijepo misli?
Sanja koju tučeš? Niti ona vjeruj mi!

New Report

Close