Milanović je popustio: Na Pantovčaku se ipak provjeravaju covid potvrde

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2021. u 09:43
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je grmio da mu premijer ‘neće slati svoje janjičare i inspektore’ u provjeru covid potvrda, predsjednik Zoran Milanović je, čini se, ipak popustio.

Milanović je, podsjetimo, višekratno upozorio da se u njegovom Uredu ni od koga neće zahtijevati predočenje COVID-potvrde, koju predsjednik smatra glupošću. Ali, to ipak nije tako.

Kako donosi Novi listNikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, potvrdio je da na Pantovčaku primjenjuju tu epidemiološku mjeru koju je Nacionalni stožer civilne zaštite donio nakon protivljenja dijela dužnosnika, među kojima je, barem na riječima, bio Milanović.

“Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na ulazu u Ured predsjednika traže COVID-potvrdu od svakog našeg djelatnika, kao i od posjetitelja. Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, to nam nije nikakav problem jer ih je 95 posto cijepljeno, čime smo debelo iznad brojke na nacionalnoj razini”, kazao je Jelić.

Na pitanje kako to da se nisu ostvarile Milanovićeve najave da “neće maltretirati ljude” COVID-potvrdama Jelić je rekao da predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon.

“Govorio je isključivo o inspektorima, a kako se, kažem, kod nas uredno provjeravaju COVID-potvrde, onda uopće nema potrebe da inspektori dolaze, a ni naravno, da kažnjavaju predstojnika Ureda”, zaključuje glasnogovornik Jelić

Komentirajte prvi

New Report

Close