Mikulić o zatvaranju restorana: Nije nam cilj represija, stol nije smio biti na javnoj površini

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2020. u 14:15
Foto: Pool

‘Pripremamo novu uputu za ugostiteljske objekte’.

Glavni inspektor Andrija Mikulić na presici Stožera osvrnuo se i na zatvaranje 20-ak restorana od strane Državnog inspektorata.

– Stol koji je postavljen na javnu prometnu površinu nije smio biti tamo postavljen, rekao je Mikulić o slučaju jednog restorana u centru Zagreba.

– Nije nam cilj prema poduzetnicima ići represivno, ali zaštita zdravlja nam je primarna zadaća, kaže Mikulić.

– Pripremamo novu uputu za ugostiteljske objekte, tražimo balans mjera koje će biti adekvatne, poručio je glavni inspektor.

 

 

 

Komentari (7)
Pogledajte sve

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/europa-se-otvara-a-mi-pecatimo-restorane-skandalozan-udar-na-najpogodeniji-sektor-hrvatskog-gospodarstva-mikulicu-s-vrha-poruceno-saniraj-stetu/10224268/

Ne daju se ovi uhljebi tako lako skinuti s trona. Moraju pokazati tko je i dalje glavni. Ali mislim da se i njima bliži kraj kada dođe MMF i počne sprovoditi svoju strategiju rezanja.

https://www.youtube.com/watch?v=nAjBj0xdFBE

Umjesto “Nismo smjeli zatvoriti lokal na 30 dana” on krivi jedan stol? Ostane li taj  nesenzibilni lik koji o poslovanju blage veze nema nadalje glavni  inspektor svoj glas više neću dati HDZ-u.

Ovo je modus operandi mnogih naših državnih institucija. Uživaju oni u ovome već desetljećima… Koliko je već ugostitelja ili drugih obrta/firmi palo od ovakvih…

Svatko od nas je već mali milijun puta čuo za ovakve priče. Svatko od nas je već mali milijun puta čuo od poznatih izvana ili kroz medije kako rade inspektori u Švicarskoj ili bilo gdje na zapadu. Ništa se nije promijenilo…

Sa veterinarskim inspektorom se to lako rijesi. Das mu par kila mesa i sve ok. Ili das nekom njegovom da ti napravi HACCP, koji su ti vec 10 put radili njegovi, pa si miran.

New Report

Close