Metro povukao iz prodaje svježe dagnje Školjkarstva Vabriga zbog prisutnosti bakterije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. srpanj 2017. u 11:51
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Bakterija Escherichia Coli uništava se obradom namirnica na temperaturi od 60 stupnjeva Celzija u trajanju od 15 minuta.

Trgovina Metro Cash & Carry izvijestila je u utorak da je u ponedjeljak, 17. srpnja, iz opreza povukla svježe dagnje dobavljača Školjkarstvo Vabriga – obrt za školjkarstvo i trgovinu, Labinac Massimo jer je nadzor veterinarske inspekcije utvrdio prisutnost bakterije Escherichie Coli u proizvodu pakiranom 12. srpnja ove godine, a bio je u prodaji u centrima u Poreču i Puli.

Metro je o rezultatima nadzora veterinarske inspekcije te o opozivu i povlačenju proizvoda obavijestio sve kupce koji su navedeni proizvod kupili.

Putem Metro kartice, naime, utvrđuje se tko je od kupaca kupio sporni proizvod te unutar nekoliko sati od zaprimanja rezultata analize obavještava kupca o opozivu i povlačenju proizvoda, navode iz Metroa.

Bakterija Escherichia Coli uništava se obradom namirnica na temperaturi od 60 stupnjeva Celzija u trajanju od 15 minuta te je tako termički obrađen proizvod siguran za konzumaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close