Mészáros ulaže 375 mil. kuna u luksuzni hotel

Autor: Marija Crnjak , 16. svibanj 2022. u 07:00
Hotel ranga 5* imat će 180 soba i 12 vila. Projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora..., rok izgradnje je 25 mjeseca/PD

Mađarski poduzetnik s lokalnim developerom DDG Grupom u velikom projektu u Ičićićima.

Krenula je izgradnja luksuznoga hotela Riva’s Hotels & Resorts u Ičićima, projekt vrijedan 375 milijuna kuna u koji ulaže mađarski investitor Lőrinc Mészáros, uz lokalnog developera DDG Grupu.

Riva’s Hotels & Resorts imat će 5 zvjezdica, 180 soba, 12 vila. Projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora, novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke.

“Ovu lokaciju sam odmah prepoznao kao potencijalnu za gradnju hotela, te sam u pomoć pozvao Mészárosa. Radi se o 22 tisuće četvornih metara bruto razvijenog projekta, s podzemnom garažom s pet nadzemnih etaža, s tim da će u blizini ceste biti otvoreni prostor uređen za sve građane Ičića i naše buduće goste.

Planiramo urediti zelenilo, fontane, kafiće. S ovim projektom Ičići dobivaju luksuzni turizam i urbani trg kao mjesto okupljanja. Tri godine smo se borili s projektima, a pred nama je sada 24 mjeseca do velikog otvaranja”, istaknuo je Denis Šikljan, osnivač DDG Grupe.

Lőrinc Mészáros istaknuo je kako je, nakon nogometnog kampa u Osijeku, ovo njihova najveća investicija u Hrvatskoj.

“Oduvijek mi je bila želja investirati u gradnju hotela. Hvala projektantima na jednom prekrasnom objektu, no bez lokalnih vlasti i pomoći gradonačelnika svega ovoga ne bi bilo. Suradnja s lokalnom zajednicom je dobra, a trudimo se da bude još bolja.

Uz kupnju hotela Miramar i s Riva’s Hotels & Resortsom naša ulaganja dosežu iznos od 100 milijuna eura i ono što vam mogu obećati je da ovdje nećemo stati, poručio je mađarski poduzetnik na svečanom otvaranju gradilišta na kojem je bio i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

“Kada sam se kandidirao za gradonačelnika Opatije, moja vizija je bila Opatija elitnog turizma i proizvoda dodane vrijednosti. Na nama kao lokalnoj samoupravi je bilo da damo punu podršku ovom projektu.

Pred nama je turistička sezona, dosegnuli smo već sada oko 200 tisuća noćenja i nadam se da ćemo biti i bolji nego rekordne 2019. godine, što investitorima daje dodatan vjetar u leđa”, kazao je Kirigin.

Komentirajte prvi

New Report

Close