Menadžeri i direktori vještine ‘utrenirali’ na kineziologiji

Autor: Marta Duić , 26. svibanj 2019. u 22:00
Iva Banini vlasnica je projekta Fithappylife Junkie, osobna i kondicijska trenerica

Kao kineziolog možete raditi u turizmu, marketingu, školama, možete samostalno oblikovati svoj rad i nadograđivati znanja.

Kako upravljati jednim od najvećih sportskih centara u Španjolskoj, raditi na organizaciji Europskih igara ili uspješno balansirati posao nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture, kondicijskih i osobnih treninga te voditi vlastite projekte svakodnevni su izazovi za mlade i perspektivne hrvatske profesore kineziologije. Uspješni mladi Hrvati, bivši studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu – Iva Banini, Besim Aliti i Dora Bućan, prepoznali su globalno rastuću potrebu za kineziologijom i iz njhihovih se priča čini da iznimno uspješno vladaju svojim poslom.

˝Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu… Ono što je najvažnije, možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati znanje u smjerovima koji vas zanimaju i biti drugačiji od drugih", ističe Iva Banini, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, osobna i kondicijska trenerica te vlasnica projekta Fithappylife Junkie. 

Vrijednosti profesije
Nakon diplome nastavila je specijalizirati se u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja te izvrsnosti u sportu. Njezin recept za uspjeh krije se u povezivanju naučenih znanja. "Razlog zašto sam krenula u tome je činjenica da su um i tijelo dio istog sistema i ono što um zamisli, tijelo postiže. Ne možemo osloboditi svoj fizički potencijal ako postoje mentalna uvjerenja, strahovi ili odluke koje nas sprečavaju.

 

1500 članova

i 20 trenera ima fitness centar u Španjolskoj, kojem je sportska direktorica Dora Bućan

Nakon studija prisvojite iskustva i stvorite osobne moralne vrijednosti koje unesete u rad i profesiju. Nema segmenta koji danas ne koristim, a za koji sam možda tada mislila da je pretjerano težak", kaže Banini. Besim Aliti, magistar kineziologije u edukaciji i sportskom menadžmentu, sportski je direktor Europske federacije za sveučilišni sport te uspješno organizira, upravlja i radi na više svjetskih sportskih projekata. Iako u karijeri ima niz projekata, Europske igre u Bakuu su mu najdraži.

"Temeljni zadatak EUSA-e je vođenje i koordinacija sveučilišnog sporta u Europi te koordinacija europskih sveučilišnih natjecanja. U odjelu kojim upravljam organiziramo natjecanja u 23 sporta, surađujemo s nizom organizacija kao što su Europski olimpijski i Paraolimpijski odbor te europski sportski savezi raznih sportova", objašnjava Aliti.

Predanost radu
Dora Bućan radi kao sportska direktorica fitness centra u Španjolskoj s više od 1500 članova i u timu vodi 20 trenera. "Samo znanje koje sam stekla na fakultetu mi puno znači jer je presudno za posao koji radim. Energiju i atmosferu koju sam imala tijekom studiranja pokušavam prenijeti na radno mjesto kako bi ljudi koje rade sa mnom mogli uživati kao i ja", kaže Bućan te poručuje da je uz dobru volju i predanost radu lako mogu naći svoj posao iz snova baš kao i ona.

Komentirajte prvi

New Report

Close