Marino Franinović od 01.01. novi potpredsjednik Saveza za energetiku Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2013. u 13:32
Fotografija je preuzeta s portala croenergo.eu

Funkciju potpredsjednika Saveza za energetiku Hrvatske od 01. siječnja iduće godine preuzeti će Marino Franinović iz tvrtke VR Enbekon d.o.o.

Funkciju potpredsjednika Saveza za energetiku Hrvatske od 01. siječnja iduće godine preuzeti će Marino Franinović iz tvrtke VR Enbekon d.o.o.. "Konzorcij VR Enbekon d.o.o., koji je osnovan na inicijativu Volksbank-Raiffeisenbank iz Baden-Württemberga, prepoznat je u Europi i svijetu po garanciji kvalitete i pouzdanosti komponenti koje implementira. Naravno, ne nedostaje ni kapitala koji je predodređen za investicije. Glavna djelatnost konzorcija je razvoj projekata u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, s posebnim naglaskom na sektor solarne energije", istaknuo je predsjednik Uprave VR Enbekon-a, Marino Franinović.

Franinović obnaša i funkciju člana Uprave u Kampac Grupi, na poziciji glavnog izvršnog direktora za regiju jugoistočne Europe. Riječ je o renomiranoj kompaniji sa sjedištem u Dubaiju s primarnom djelatnosti razvoja infrastrukturnih projekata u naftnom i plinskom sektoru.

Konzorcij VR Enbekon putem Inicijative Volksbank-Raiffeisenbank iz Baden-Württemberga vrši investiranje u projekte solarne energije na razini cijele Republike Hrvatske, posebno za projekte u kvoti te koji nemaju sredstva za dovršetak ili realizaciju cjelokupne investicije. "VR Enbekon preuzima ugovore o otkupu električne energije od pravnih i fizičkih osoba. Ukoliko su iste ishodile ugovor o otkupu električne energije te ne žele same investirati, neka se slobodno jave u našu tvrtku te će dobiti sve relevantne informacije i uvjete suradnje", ističe Franinović.

Dodajmo ovome kako je Marino Franinović nedavno imenovan i predsjednikom radne skupine Saveza za energetiku Hrvatske za obnovljive izvore energije.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentirajte prvi

New Report

Close