Marić poništio natječaj, idu novi uvjeti

Autor: Marija Brnić , 25. srpanj 2017. u 15:26
Traži se i šefovi HAC-a.../ Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Zanimljivo je i da je Ministarstvo prošli tjedan poništilo ranije proveden natječaj za odabir direktora Zračne luke Rijeka.

Ministar državne imovine Goran Marić otvorio je jučer nove natječaje za direktore u velikim javnim poduzećima – Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama, te Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD).

U HAC-u i HC-u traže se novi predsjednici uprava, te po dva člana, a uz diplome tehničke, ekonomske ili pravne struke, a imat će mandat od četiri godine, kao i novi direktor AKD-a.

Zanimljivo je i da je Ministarstvo prošli tjedan poništilo ranije proveden natječaj za odabir direktora Zračne luke Rijeka.

U Ministarstvu pojašnjavaju kako im se potkrala pogreška među uvjetima za kandidate u pogledu radnog iskustva, koji su inače tipizirani i traže najmanje desetgodišnji staž od čega pet godina na rukovodećim pozicijama. U ovom slučaju, kažu, izostavljen je uvjet iz Društvenog ugovora tvrtke o najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim položajima u zrakoplovnoj djelatnosti. Pristigle ponude, poručuju, uzet će se u razmatranje na novom natječaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close