Marić o Uljaniku: Radnici kažu da su izigrani, to mogu reći i porezni obveznici

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2019. u 09:49
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od početka sam na ovoj temi vrlo otvoren, vrlo jasan i vrlo konkretan s brojkama, rekao je Marić.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu kako je analiza Ministarstva oko Uljanika pri kraju, kako je u hrvatsku brodogradnju dosad 'upumpano' 35 milijardi kuna te da ne vidi kako opravdati dodatnih 7 do 10 milijardi kuna za Uljanik, a čini mu se i nemogućim da troškovi restrukturiranja i stečaja Uljanika budu isti.

O brodogradnji je u emisiji HRT-a Tema dana Marić kazao kako je analiza u završnoj fazi.

"U brodogradnju je upumpano 35 mlrd kn, kako opravdati dodatnih do 10 mlrd?"

"Predsjednik Vlade je zatražio analizu. Ministarstvo financija, nije sam ovo slučaj, uvijek pomno analizira i promatra, analiza je u završnoj fazi i uskoro će biti prezentirana premijeru, Vladi, koalicijskim partnerima i svima kojima treba biti predstavljena jer upravo je kroz tu analizu treba sagledati ovu cjelokupnu problematiku. Dakle 3,1 mlrd. je plaćena u zadnja 2 mjeseca, u proteklih 25 godina čak je 35 milijardi kuna je plaćeno u brodogradnju, ne samo u Uljanik grupu, nego u cjelokupnu hrvatsku brodogradnju", rekao je Marić.

Što biste poručili radnicima Uljanika?

"Teško je zaista poslati bilo kakvu poruku. Od početka sam na ovoj temi vrlo otvoren, vrlo jasan i vrlo konkretan s brojkama. Iz izlaganja radnika doznaje se da se osjećaju izigrani od strane Vlade, u isto vrijeme sam siguran da brojni porezni obveznici mogu koristiti isti glagol, odnosno istu karakterizaciju da su također izigrani, obzirom da je, ne njihovom krivnjom, u zadnja 2 mjeseca plaćeno 3 mlrd. kuna za nešto što nikad nije isporučeno ili napravljeno. Ovako jedno kompleksnu odluku vlada promatra, razmišlja, razmatra, koji će konačni stav biti to ćemo vidjeti", odgovorio je Marić.

Komentirajte prvi

New Report

Close