Marić o plaćama: ‘Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci’

Autor: VLM , 30. listopad 2019. u 09:08
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Marić je rekao da je sazrelo vrijeme da se postavi pitanje što dobivamo za uslugu od državne javne službe.

Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci – rekao je sinoć ministar financija Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV odgovarajući na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju uređivanja koeficijenata plaća, prenosi Dnevnik.hr.

Marić za kompenzacijske mjere dok se ne sredi pitanje koeficijenata mora osigurati 150 milijuna kuna, a na pitanje ima li taj novac kaže da nije predviđen.

– Dakle, što se tiče plaće, vidjet ćete i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, od ukupnog povećanja proračuna dvije su ključne stavke. S jedne strane, to je jedna milijarda i 700 milijuna kuna više za mirovine i mirovinska primanja. I drugo, jednako toliko je predviđen iznos za plaće – rekao je Marić.

– Što se tiče politike plaća, tu moramo biti jasni. Povećanje plaća je ispred prijedloga o povećanju osnovice. No kao što sam i danas govorio, i sada ću ponoviti – mi smo otvorili jednu vrlo važnu temu koja i u medijskom i javno prostoru dobiva sve više prostora, a to su koeficijenti i dodaci, koje ne smijemo zaboraviti jer je plaća umnožak i zbroj tih elemenata – dodao je.

Na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju ako Vlada donese političku odluku da se ide u uređivanje koeficijenata odgovorio je:

– Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci. Ne čekamo nešto što će se događati ne znam kada i da se ništa ne događa.

Marić je rekao da je sazrelo vrijeme da se postavi pitanje što dobivamo za uslugu od državne javne službe.

Marić je također rekao da su okrenuli trendove i da se javni dug smanjuje, da drže rashode pod kontrolom, da su kamate pale te da nam je rejting popravljen.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tako je Maro …… Ne daj im ništa !!
Godinu dana u irsku da nauče radit

Korektan Marić..

New Report

Close