Maras: Ovo je uvertira za pravu oluju na jesen

Autor: Tomislav Pili , 30. lipanj 2014. u 09:20
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras/Patrik Macek/PIXSELL

Uz 75 mil. kn iz Impulsa, stiže 250 mil. eura iz EU.

Ukupno 75 milijuna kuna potpora koje će Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijeliti poduzetnicima trebale bi rezultirati sa 150 milijuna kuna investicija i otvaranjem 700 radnih mjesta.

Kako je u petak tijekom dodjele 28 ugovora o bespovratnim potporama u okviru programa Poduzetnički impuls istaknuo ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, na natječaj je pristiglo čak 3000 projekata, pa su u Ministarstvu vrlo zadovoljni odzivom poduzetnika.No, sve je to tek uvertira za pravu oluju, kako je slikovito istaknuo Maras, koja počinje na jesen, a poduzetnicima će biti dodijeljeno ukupno 250 milijuna eura potpora iz fondova Europske unije. Potpore u okviru Poduzetničkog impulsa dodijeljene su mikro te malim i srednjim poduzetnicima.

Mikro poduzetnicima koji zapošljavaju do 10 radnika dodijeljene su ukupno 22 potpore vrijedne 3,6 milijuna kuna, a Maras tvrdi da je u procesu ocjenjivanja još 541 projekt na temelju kojih će se dodijeliti još 80-ak potpora. Maras očekuje da će te potpore rezultirati sa 241 novim radnim mjestom.Novih 439 zaposlenih trebale bi osigurati 34 potpore vrijedne 25,8 milijuna kuna za male i srednje poduzetnike. Kako je većina potpora otišla na sjever Hrvatske, Maras je izrazio zabrinutost zbog očitih razlika u konkurentnosti hrvatskih regija.

Komentirajte prvi

New Report

Close