Mali distributeri goriva idu u štrajk: “Danas će u Hrvatskoj biti zatvoreno 140 pumpi”

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2022. u 09:56
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/ilustracija

Ističu da je situacija postala neizdrživa. “Kako ću ljudima dati plaću, kako ću platiti kredite, režije…?”

Vlasnik Tomica Benza Tomislav Šestan vlasnik je benzinske postaje i jedan od onih koji od danas stavljaju ključ u bravu. U Dnevniku N1 televizije objasnio je s kojim se problemima bore mali distributeri.

On ističe da je situacija postala neizdrživa. “Kako ću ljudima dati plaću, kako ću platiti kredite, režije…?”

“Danas idemo u štrajk. Jučer je 10 kolega zatvorilo, danas će nas još 120-130. Znači, do danas će u Hrvatskoj biti zatvoreno 140 pumpi, nas malih distributera”, najavio je Šestan.

Smatra da bi država trebala pustiti slobodno tržište. “INA je nama mama i tata, svi pratimo INA-u. Prije je ona diktirala maloprodajnu cijenu i nitko od nas nije odskakao. INA bi bila ta koja bi diktirala cijenu i mi bi ju pratili.”

Udruge malih distributera goriva za danas su najavili i konferenciju za medije nastavno na Odluku Vlade RH i Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, koja će se održati u 16 sati u Hotelu International u Zagrebu. Više o daljnjim koracima malih distributera goriva te pravnom aspektu odluka govorit će predstavnici Udruge malih distributera goriva te pravni zastupnik Udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close