Malenica o Ini: Vidjet ćemo može li se revidirati ugovor s MOL-om

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2022. u 07:00
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Malenica je dodao i da ne želi prejudicirati određene pravne radnje i otkrivati što će Vlada učiniti, ali ugovor će razmotriti.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je da će se razmotriti postoje li pravne mogućnosti za mijenjanje međudioničarskog ugovora između RH i MOL-a jer je očito da sustav upravljanja u Ini ne funkcionira. Na pitanje može li “pljačka stoljeća” u Ini biti povod za poništenje međudioničarskog ugovora između RH i MOL-a, Malenica je odgovorio da će u narednom razdoblju, prije svih resorno ministarstvo, revidirati ugovor i vidjeti postoje li pravne mogućnosti da ga se mijenja.

“Treba uzeti u obzir sve okolnosti. Vidi se da sustav upravljanja i odnos hrvatske i mađarske strane u Ini ne funkcionira, pa ćemo u tom dijelu i razmotriti ugovor s MOL-om”.

Malenica je dodao i da ne želi prejudicirati određene pravne radnje i otkrivati što će Vlada učiniti, ali ugovor će razmotriti. No, mogu li recentni događaji mogu biti povod za takvo što?

“Slučaj pokazuje da sustav u Ini ne funkcionira. Učinit ćemo sve da se to ispravi, spriječi, te da i hrvatska strana ima ulogu u vođenju Ine”, izjavio je Malenica ne želeći odgovoriti je li mu premijer Plenković dao zadatak da pronađe način da se promijeni model upravljanja u Ini.

Sukladno međudioničarskom ugovoru, da bi se promijenio član Uprave Ine potrebna je privola i suglasnost drugog, većinskog suvlasnika – MOL-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close